Tips om te besparen op de kapper

Er leuk uitzien wil iedereen. Een goed geknipt kapsel mag dan ook niet ontbreken. Vooral de mannen moet regelmatig naar de kapper om hun coupe ‘s ochtends in model te krijgen. Gemiddeld kost een kappersbezoek tussen de 20 en 35 euro per persoon. Als je een aantal keer per jaar gaat, kunnen de kosten aardig oplopen. Hoog tijd om eens uit te zoeken hoe je kunt besparen op de kapper!

Doe onderzoek

Iedere kapper heeft tegenwoordig een website met uitgebreide informatie over de behandelingen en prijzen. Door verschillende websites te bekijken kun je er achterkomen welke kapper het goedkoopst is. Tip: loop eens langs een kapperszaak en let stiekem even op de net geknipte kapsels letten die naar buiten komen lopen. Zo heb je meteen een goede indicatie van het resultaat ;).

Laat je niet misleiden door prijs

Ook voor de kapper geldt dat een scherpe prijs niet altijd staat voor goede kwaliteit. Bepaal allereerst jouw budget voor een knipbeurt. Als jij gemakkelijk haar hebt en drie keer per jaar de puntjes laat knippen, kun je best een keer de gok wagen bij een spotgoedkope kapper. Er kan immers niet weinig mis gaan. Al moet je natuurlijk niet gaan liggen slapen in de kappersstoel!

Kappersacademie

Op verschillende plekken in Nederland kun je je laten knippen door dames en heren die nog in opleiding voor het kappersvak. In Utrecht kunt bijvoorbeeld terecht bij Salon Hair. Knippen, wassen en föhnen kost hier slechts €8,50 en voor verven betaal je +/- €19,50 per keer. Je kunt ook terecht bij Kapsalon NKA in Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam en Den Haag.

Extra behandelingen

De zin “mag het een pondje meer zijn?” ken je vast wel. De verkoopman probeert op een slimme manier meer geld aan jouw te verdienen. Bij de kapper is het niet anders. Geregeld wordt er gevraagd of je extra behandelingen wilt ondergaan. Deze behandelingen zijn van tevoren niet afgesproken en de kapper probeert jou op het moment zelf op een slimme manier te verleiden. Als het niet noodzakelijk is, kun je hier beter niet op ingaan. Als je hier wel gebruik van wilt maken, kun je van tevoren vragen wat de extra kosten zijn.

Regel zelf een kapper/kapster

Zoek een ex-kapper of kapster, een buurvrouw die alleen een avondopleiding heeft gedaan of wellicht heb je ambities om zelf te knippen. Een kennis of vriend die kan knippen is vaak vele malen goedkoper dan een kapper in een kapsalon.

Verven en kleuren

Veel mensen verven hun haar regelmatig. Vrouwen in het bijzonder. Helaas is je haar laten verven in een kapsalon behoorlijk duur. De kosten per verfbeurt zijn ongeveer 50 tot 75 euro per keer. Na verloop van tijd begint de gevreesde ‘uitgroei’ en wil je het liefst zo snel mogelijk naar de kapper om dit te laten bijkleuren. Als je zo min mogelijk geld aan de kapper uit wil geven, raden we je aan om ook zo min mogelijk je haar te laten verven.

Lees ook: Lenzen bestellen: waar krijg jij als student het beste zicht voor de beste prijs?

Plaats een reactie

Sitemap