Tips om nooit meer te laat te komen

Ben jij die persoon die altijd te laat het college binnenloopt, bij de vergadering aanschuift, op het sollicitatiegesprek komt of wanneer je een presentatie moet geven? Dan kan dat negatieve gevolgen hebben. Solliciteer je naast je studie op bijvoorbeeld een bijbaan en kom je te laat bij het sollicitatiegesprek, dan kun je die bijbaan wel vergeten. 

Ook bij andere momenten tijdens je studie is het niet fijn als je te laat komt. Niet voor jezelf, maar ook niet voor je medestudenten en docenten. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om voortaan wél op tijd te komen. Welke tips dat zijn? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Probeer niet meer te snoozen

Als je iemand bent die regelmatig te laat komt, dan heb je ongetwijfeld wel eens lopen snoozen. Als je voortaan op tijd wilt komen en een goede indruk wilt achterlaten, is het beter om dat niet meer te doen. Snoozen zorgt ervoor dat je onnodig lang in bed blijft liggen, waardoor je daarna alles gehaast moet doen. Dat zorgt er sneller voor dat je te laat komt, omdat je geen tijd genoeg hebt voor alles wat je nog moet doen. 

Snooze je niet maar kom je sneller uit bed, dan heb je meer tijd over en is de kans een stuk groter dat je gewoon op tijd bent. Het zal wel even wennen zijn om niet meer te snoozen, maar het zorgt er wel voor dat je niet telkens te laat komt. Kun je echt niet zonder snoozen? Zet dan je wekker nog een kwartier eerder, zodat je de ruimte hebt om nog even langer te blijven liggen.

Leg alles van tevoren klaar

Wil je echt vaker op tijd komen? Dan is het ook een goede tip om al je spullen van tevoren al klaar te leggen. Dat is helemaal verstandig als je wekker vroeg gaat. Leg de avond ervoor alvast je outfit klaar, zodat je niet nog onnodig lang voor je kledingkast staat. Ook je tas inpakken van tevoren kan zeker geen kwaad. Je kunt er zelfs voor kiezen om je brood alvast te smeren. Ook je sleutels of ov-kaart alvast neerleggen op de avond ervoor, is een aanrader. Door voorbereidingen te treffen, ben je in de ochtend over het algemeen een stuk sneller de deur uit.

Plan je reistijd goed in

Ben je klaar met te laat komen? Zorg dan dat je ook je reistijd goed inplant. Hoe ga je naar school? Lopend, met de fiets, bus, metro of trein? Hoe je ook reist, het is goed om je reistijd mee te rekenen. Bereken van tevoren hoeveel tijd je precies nodig hebt om van A naar B te reizen. Reizen gaat niet altijd volgens plan, dus het is slim om ook rekening te houden met onvoorziene omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een bus of trein die uitvalt of harde wind en regen, waardoor het langer duurt voordat je je eindbestemming bereikt. 

Ontwijk sociale media in de ochtend 

Het eerste dat je doet ’s ochtends is misschien wel je telefoon pakken. Even kijken welke berichtjes je ontvangen hebt en even scrollen op je favoriete social media platformen. Voor je het weet ben je alweer een halfuur verder, waardoor je het niet meer redt om op tijd te komen. Als je op social media scrollt heb je de tijd vaak nauwelijks in de gaten. Het is daarom beter om ’s ochtends je favoriete platform even over te slaan. Je houdt dan tijd over om te doen wat je moet doen en komt makkelijker op tijd.

Koop en draag een horloge

Heb je of draag je geen horloge? Dan is het handig om daar verandering in te brengen als je niet meer te laat op je studie of werk wilt aankomen. Een horloge heeft namelijk het doel om de tijd weer te geven en dat is precies wat je nodig hebt. Het is daarom handig om ’s ochtends vroeg gelijk je horloge om te doen. Zo zie je meteen hoeveel tijd je nog hebt en dat check je tussendoor ook even snel.

Te laat komen op school of op werk is met bovenstaande tips verleden tijd. Word je regelmatig aangesproken op je gedrag of gelooft niemand jouw ‘te laat’ excuses meer? Dan is het slim om je gedrag te veranderen. Toon respect en kom gewoon op tijd. Daar heb je niet alleen zelf profijt van, maar is ook fijn voor de mensen om je heen.

Plaats een reactie

Sitemap