Tips om je studentenkamer zo goedkoop mogelijk in te richten

Als student heb je waarschijnlijk niet al te veel budget. Studeren is natuurlijk ook al vrij duur, en er komen nog een hoop dingen extra bij die aardig wat geld kosten. Vooral als je op kamers gaat, moet je rekening houden met flinke kosten. Je wilt tenslotte van jouw studentenkamer wel een leuk plekje maken, want je brengt hier veel tijd door. Echter heb je ook geen zin om enorm veel geld uit te geven aan de inrichting van jouw studentenkamer. En goed nieuws, want dat hoeft ook helemaal niet! In dit artikel geven wij jou tips om je studentenkamer zo goedkoop mogelijk in te richten.

Vraag rond

Sommige mensen willen maar al te graag van bepaalde spullen af, en willen deze dan gratis of tegen een kleine vergoeding weggeven. En dit is natuurlijk precies wat jij nodig hebt, want jij hebt het als student vast niet zo breed. Aarzel dan ook niet om gewoon in je omgeving rond te vragen, want er is vast iemand die jou kan helpen met spullen voor de inrichting van jouw studentenkamer. Familieleden, kennissen, vrienden: noem het maar op. Zij zijn vast en zeker bereid om jou hiermee te helpen. Ook via sociale media heb je een grote kans iets te vinden, als je simpelweg even een berichtje plaatst. Je kunt het altijd proberen. Nee heb je, en ja kun je krijgen!

Speur het internet af

Internet: de plaats waar álles te vinden is. Je kunt hier hoe dan ook iets vinden voor de inrichting van jouw studentenkamer. Er is dan ook altijd vast wel iets moois te koop dat binnen jouw budget past. Je hoeft hiervoor dan ook echt niet naar de duurste meubelzaak te gaan. Wat je ook altijd nog kunt doen, is kijken naar tweedehands spullen. En nee, je hoeft dan écht niet superoude spullen te kopen. Je wilt tenslotte wel nog een beetje modern blijven met je studentenkamer. En dat kan, want er staan regelmatig tweedehands spullen online die nog zo goed als nieuw zijn en nog jaren meekunnen. En dat is dus prima geschikt voor de inrichting van jouw studentenkamer.

Kringloopwinkels en tweedehandswinkels

Niet alleen op het internet staan veel tweedehands spullen te koop, je kunt ook gewoon even lekker ouderwets langsgaan bij een kringloopwinkel of andere tweedehandswinkel. Hier kun je hoe dan ook wel iets vinden dat goed bij jouw studentenkamer past. In deze winkels kun je vaak nog producten vinden die prima nog een paar jaar meekunnen. Vaak zijn producten die je vindt in kringloopwinkels of tweedehands winkels bovendien extra speciaal. Je bent met tweedehands spullen dus een stuk goedkoper uit en kan hiermee prima jouw inrichting van je studentenkamer mee opvullen.

Wacht op korting of aanbiedingen

Bepaalde spullen voor je studentenkamer heb je natuurlijk direct nodig, en kun je niet zonder. Denk aan bijvoorbeeld een bed, kasten, lampen etc. Maar er zijn ook genoeg dingen die je graag zou willen kopen voor je studentenkamer, maar niet direct nodig zijn. Koop de spullen voor je studentenkamer dan ook niet allemaal tegelijk. Bekijk eerst wat prioriteit heeft en wat minder. Wat slim is om te doen, is om te wachten op bijvoorbeeld een kortingscode of aanbieding. Dan is het verleidelijker om dat product dat in de eerste instantie minder prioriteit had toch uiteindelijk te kopen. Het is niet zo dat jouw studentenkamer meteen wanneer je begint met studeren helemaal af moet zijn, je kunt hier in de loop der tijd dingen aan toevoegen.

Wees creatief

Je kunt tegenwoordig zat doe-het-zelf klusjes uitvoeren om zelf meubels in elkaar te zetten. Dus ben je een beetje handig en heb je genoeg geduld? Dan is dit een prima optie om zelf te doen. Ook een nieuw laagje verf doet wonderen, en kan een meubel een hele andere uitstraling geven. Het ziet er dan weer als nieuw uit. Dit kun je dan ook bij veel oudere producten doen. Even pimpen en je kan het zo weer een lange tijd gebruiken. Wees dus zelf ook creatief. Ga zelf aan de slag met het in elkaar zetten van spullen of gebruik oudere spullen die nog goed van pas zouden kunnen zijn voor jouw studentenkamer.

Verf

Al met al zijn er dus een hoop tips om geld te besparen op de inrichting van jouw studentenkamer. Je hebt jouw studentenbudget tenslotte ook hard nodig voor andere belangrijke zaken. En houd dit maar in je achterhoofd: het hoeft echt niet allemaal duur te zijn om er een gezellig en eigen plekje van te maken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Sitemap