Tips om de dure decembermaand te overleven

De decembermaand staat alweer voor de deur. December staat bekend om de gezellige maand, maar het is ook een tijd dat voor veel mensen vrij duur is. Cadeautjes, feestelijke diners en gezelligheid: december staat er allemaal bekend om. Als student met een studentenbudget is het goed om te weten hoe je de dure decembermaand overleeft. Want hoe bespaar je geld in deze dure tijd? Wij helpen je op weg en zetten wat goede tips voor je op een rijtje.

Bedenk je cadeaus op tijd

Doe je altijd aan cadeaus met de feestdagen? Bijvoorbeeld met Sinterklaas of met Kerstmis? Dit loopt mogelijk best in de kosten op, zeker als je voor meerdere personen iets moet aanschaffen. Om niet al te veel geld kwijt te zijn aan het kopen van cadeautjes, is het slim om je cadeaus op tijd te bedenken. Hoe eerder je weet wat je moet kopen, hoe beter je de aanbiedingen in de gaten kunt houden. Koop je alles last-minute, dan is de kans groot dat je de volle prijs betaalt. Wees dus op tijd met het verzinnen van idee├źn, zodat je wellicht mooie deals weet te scoren. 

Houd de uitverkoop in de gaten

Voordelig cadeautjes scoren doe je door uitverkoop in de gaten te houden. Om mensen te verleiden tot het doen van een aankoop, kiezen veel winkels ervoor om rond de feestdagen mooie acties te organiseren. Houd ook dagen als Black Friday en Cyber Monday in de gaten, waarop je vaak veel korting scoort. Sommige winkels bieden jou ook korting als je op hun nieuwsbrief abonneert. Kijk dus zeker eens of een webwinkel jou deze mogelijkheid biedt, want het is een eenvoudige manier om snel meer voordeel te krijgen. Bovendien kun je jezelf zo weer uitschrijven als de nieuwsbrieven je niet bevallen. 

Op internet zoeken naar geschikte kortingscodes is daarnaast ook nog iets om uit te proberen. Als student is het leven al duur genoeg, dus hard op zoek gaan naar korting is zeker geen slecht idee. Hoe meer korting, hoe beter het is voor je portemonnee!

Prijzen vergelijken

Een goede tip om de dure decembermaand wat dragelijker te maken, is door prijzen te vergelijken. Heb je een cadeautje op het oog? Gooi deze dan niet meteen in je winkelmand online, maar kijk eens of het ook ergens anders te vinden is. Mogelijk biedt een andere aanbieder het voor een goedkopere prijs aan, waardoor je dus makkelijk kunt besparen. Wat onderzoek doen naar de prijzen kan dus zeker geen kwaad als je het graag zo goedkoop mogelijk voor jezelf maakt.

Maak zelf cadeautjes

Goedkoop Sinterklaas of kerst vieren? Dan is het ook een idee om zelf cadeautjes te maken. Dit is een leuk idee als je zelf creatief bent en deze creativiteit graag wilt inzetten. Er zijn genoeg leuke DIY-ideetjes waarmee je een tof cadeau realiseert. Het kost dan wel wat tijd, maar je bespaart er wel een hoop geld mee! Bovendien wordt het vast gewaardeerd door de ontvanger als hij/zij ziet dat je er veel moeite voor gedaan hebt.

Kijk wat voor outfits je nog in je kast hebt liggen

Het is verleidelijk om voor de feestdagen iets nieuws te scoren qua kleding. Echter kost het natuurlijk allemaal weer geld. Kijk daarom eerst eens wat voor kledingstukken je allemaal nog in je garderobe hebt liggen voordat je weer gaat shoppen. Je hebt vast een paar geschikte kledingitems waarmee je een leuke outfit weet samen te stellen voor de feestdagen. Zo hoef je niet weer wat nieuws aan te schaffen en houd je je geld in je zak.

Regel een diner thuis

Hoe kan ik geld besparen voor december? Door een feestelijk diner gewoon lekker thuis te doen. Hoewel het leuk is om bijvoorbeeld uiteten te gaan voor de feestdagen, betaal je hier vaak wel een hoop geld voor. Als je thuis een diner regelt, kost het vaak veel minder geld. Je hebt ook wel een hoop spullen nodig, maar het is sowieso goedkoper dan een kerstdiner bij een restaurant. Wanneer je een diner met meerdere mensen regelt, is het bovendien mogelijk om de kosten te delen. Zo hoeft een gezellig en lekker diner helemaal niet zo veel geld te kosten.

Vind je het al lastig genoeg om te overleven met je studentenbudget? Dan is het goed om te kijken naar manieren om te besparen. Zo kun je en goedkope Sinterklaas of kerst realiseren, maar wel een gezellige tijd tegemoet gaan. Hoewel december over het algemeen vast een duurdere maand wordt in vergelijking met andere maanden, zijn de kosten wel in de hand te houden. Ga dus slim om met je uitgaven!

1 gedachte over “<strong>Tips om de dure decembermaand te overleven</strong>”

  1. Wat ook een leuk idee is zijn de La Rive geuren bij Douglas. Dat zijn vaak goede dupe parfums van bekende merken.
    Super leuk verpakt en best een goede kwaliteit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap