Super goedkope software voor studenten met SURFspot

Veel studenten werken dagelijks met verschillende software programma’s. Vooral studenten die een creatieve opleiding volgen worden geacht om veel digitale programma’s te werken. De meesten staan meteen steil achterover als ze de prijzen van de licenties bekijken. Gelukkig kun je gebruik maken van super goedkope software voor studenten door middel van SURFspot.

Software licenties voor bijvoorbeeld Adobe Creative Cloud en SPSS Statistics kunnen al behoorlijk in de papieren lopen. Met behulp van SURFspot kun je deze licenties tegen een heel schappelijke prijs bemachtigen. SURFSpot is geen commerciële instelling maar een soort dienst van het onderwijs. De regelingen van deze organisatie gelden voor: studenten, medewerkers in het onderwijs en ouders van basisschool kinderen.

Via de website van SURFSpot kun je je registeren met je gegevens van jouw MBO, hogeschool of universiteit. Met deze gegevens kan gecheckt worden of jij wel echt ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling en niet misbruikt wilt maken van de situatie.
Eenmaal ingelogd zoek je allereerst het software pakket dat jij nodig hebt. Vervolg klik je op betalen en ontvang je een licentiecode. Deze code heb je nodig om het programma te installeren op je PC. Een licentiecode verloopt meestal na 12 maanden.

Tip: maak je gebruik van Adobe programma’s? Dan kun je een licentie delen met een medestudent! Je kunt namelijk één Adobe licentiecode op twee computers gebruiken! Je bespaart dan de helft van het bedrag (70 euro per jaar).

Gratis Microsoft Office voor studenten

Wist je dat Microsoft Office in de meeste gevallen gratis is voor studenten? Iedere student maakt wel eens gebruik Word, Excel of PowerPoint. Maak dus niet de fout om een licentie te kopen of een illegale versie te downloaden in verband met virussen etc. Bekijk hier of je gratis gebruik kunt maken van Office.

SURFspot biedt meer dan alleen software licenties. Je kunt er ook terecht voor (refurbished) hardware zoals Macbooks, smartphones en tablets. Perfect dus voor studenten met een klein budget!

Plaats een reactie

Sitemap