Succesvol besparen met tweedehands

Het klinkt altijd een beetje armoedig, twee-de-hands. Maar vaak zijn tweedehands spullen nog van uitstekende kwaliteit en gaan ze voor een prikkie weg! Waarom zou je dan niet besparen met tweedehands spullen? Naast kopen, kun je natuurlijk ook spullen verkopen! Wij hebben een aantal tips hoe je succesvol kan besparen met tweedehands! 

Verkopen van tweedehands spullen

Verkoop de spullen die je niet meer nodig hebt en toch niet meer gebruikt. Heb je nog oude studieboeken liggen? Grote kans dat deze nog een aantal tientjes opbrengen. Je kunt ze bijvoorbeeld verkopen via Marktplaats of Boekwinkeltjes.nl. Via websites zoals Studystore en Bol.com heb je ook een grote kans op verkoop. Wel lever je dan een kleine commissie in voor transactiekosten. Andere spullen met waarde zijn bijvoorbeeld merkkleding, elektronische apparaten zoals Apple producten, verzamelobjecten (postzegels of munten) en fietsen.

Koop tweedehands spullen

Nadat je een extraatje hebt verdiend met de verkoop van je tweedehands spullen, kun je die natuurlijk net zo goed weer uitgeven aan andere tweedehands spullen die je wel nodig bent! Ben je gek op vintage, opzoek naar een (nieuwe) fiets of naar studieboeken? Koop ze dan tweedehands! Niet alleen goedkoper maar ook nog eens goed voor het milieu! Natuurlijk zit er ook veel troep tussen alle aangeboden spullen. Iedereen proberen immers een graantje mee te pikken van de tweedehands markt. Maar treur (na 5 minuten zoeken) niet, blijf zoeken en gij zult vinden! Is het niet nu, dan is het wel over een paar dagen. Dagelijks worden er namelijk duizenden nieuwe producten geplaatst.

Switch it

Denk je dat tweedehands kleding niet echt iets voor jou is? Dat is oké. Besparen op kleding is ook op een andere manier mogelijk, namelijk door te ruilen! Organiseer een avond met je vriend(inn)en en ruil je oude kleding! Waar jij niets meer in ziet kan een vriendin als een pareltje beschouwen. Deze vorm van besparen is wel meer iets voor meiden ;).

1 gedachte over “Succesvol besparen met tweedehands”

Plaats een reactie

Sitemap