Studieboeken nodig voor je studie? Dit zijn de beste tips

Ga jij binnenkort aan een nieuwe studie beginnen? Dat is natuurlijk harstikke leuk en spannend. Als voorbereiding op de studie is het dan op een gegeven moment tijd om jouw studieboeken in te slaan. Deze boeken heb je tenslotte nodig bij jouw studie, dus het is belangrijk dat je de juiste studieboeken in je bezit krijgt. De beste tips om aan de juiste studieboeken te komen? Lees snel verder, want wij zetten ze op een rij in dit artikel.

Schaf niet meteen de hele lijst aan

Voorafgaand aan je studie ontvang je waarschijnlijk een hele lijst aan studieboeken die je nodig hebt. Nu lijkt het misschien verleidelijk om meteen al deze studieboeken aan te schaffen, maar dit is niet altijd een goed idee. Zeker als je bijvoorbeeld meerdere boeken nodig hebt bij een bepaald vak, kan het verstandig zijn om het even af te wachten. Als je meerdere boeken bij één vak nodig hebt, kan het verstandig zijn om bij de eerste les te vragen in hoeverre je al deze boeken echt nodig hebt. Wellicht wordt het wel aangeraden om een bepaald boek aan te schaffen, maar is het niet noodzakelijk. Dan kun je zelf bepalen of je dit studieboek aanschaft. Probeer in de eerste instantie alleen de noodzakelijke studieboeken aan te schaffen. Zo voorkom je dat je heel veel geld betaald voor boeken die je wellicht niet of nauwelijks gaat gebruiken.

Vraag rond in jouw omgeving

Als je een goed beeld voor jezelf hebt gecreëerd over welke boeken je allemaal nodig hebt, kan het een aanrader zijn om eens rond te vragen in je omgeving. Ken je iemand die dezelfde studie doet als jij, maar al een jaar hoger zit? Wellicht heeft deze persoon deze studieboeken die jij nodig hebt dan nog beschikbaar. Dit zou natuurlijk mooi meegenomen zijn, want op deze manier hoef je niet zelf alle nodige studieboeken te kopen.

Sociale media inzetten

Het kan ook een goede optie zijn om sociale media in te zetten als je op zoek bent naar studieboeken. Zet bijvoorbeeld eens een berichtje op Facebook of LinkedIn, waarin je beschrijft welke boeken je nodig hebt voor je studie. Wellicht ziet iemand in jouw kring dit berichtje en kan deze persoon jou hier verder bij helpen. Het is een kleine moeite, maar wellicht kun je hier wel veel uithalen. Het is daarom zeker het proberen waard.

Ga voor tweedehands schoolboeken

Nieuwe studieboeken kunnen aardig wat geld kosten. Met jouw studentenbudget is dit vast niet ideaal, want je wilt hier het liefst niet al te veel geld aan uitgeven. Wat je daarom kunt overwegen, is om voor tweedehands studieboeken te gaan. Dit kan jou als aankomend student namelijk veel geld besparen. Goedkope studieboeken zijn tenslotte fijner dan dure studieboeken, nietwaar? Als je graag goedkope schoolboeken wilt hebben, kan het een aanrader zijn om te kijken op bijvoorbeeld marktplaats of bol.com. Hier worden vaak tweedehands studieboeken aangeboden voor een veel lagere prijs dan dat je deze nieuw zou aanschaffen. Let wel op bij het kopen van tweedehands boeken dat het boek nog wel in een goede staat verkeert. Je hebt tenslotte ook niets aan een boek waar je nauwelijks meer iets in kunt lezen. Vaak staan er foto’s bij de tweedehands producten en een beschrijving, waardoor je een schatting kunt maken hoe de boeken eruitzien. Als je tevreden bent, kun je overgaan tot aankoop. Als je al jouw studieboeken tweedehands besteld, kun je echt flink wat besparen. Denk hier dus goed over na, want met jouw studentenbudget kan dit een goed idee zijn.

Studieboeken studie

Studieboeken bestellen: het is vaak best even een zoektocht. Soms is het lastig om een bepaald studieboek te vinden en kan het veel tijd kosten om deze toch nog te kunnen kopen. Studieboeken online kopen is een goed idee, maar onthoud dan ook dat tweedehands boeken veel goedkoper zijn dan nieuwe boeken. Voordat je overgaat tot de koop van de boeken, kun je altijd nog even contact maken met jouw netwerk. Wellicht is er wel iemand in jouw netwerk die jou kan helpen bij de zoektocht naar jouw studieboeken. Dit zou natuurlijk helemaal fijn zijn, want dan ben je in no time klaar met het verzamelen van de juiste studieboeken.

Al met al kunnen bovenstaande tips goed van pas komen als je op zoek bent naar studieboeken. Houd deze tips dan ook zeker in je achterhoofd, want hiermee kan de zoektocht naar jouw studieboeken wellicht een stuk makkelijker worden. Zodra je de studieboeken in je bezit hebt, kan jouw studie pas echt gaan beginnen!

Plaats een reactie

Sitemap