Studeren in VS het duurst

Veel Nederlandse studenten kiezen ervoor om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Een ideale manier om kennis op te doen van taal, cultuur en gewoontes. Maar wat kost zo’n buitenlandse studie nou?

Studeren in VS het duurst

Dit hangt natuurlijk af van hoelang je in het buitenland gaat studeren maar ook in welk land je verblijft. Vergelijkingssite Beslist.nl deed onderzoek naar in welke landen studeren het goedkoopste is. Een student in één van de Scandinavische landen betaald gemiddeld € 100,- voor college en studieboeken. In de Verenigde Staten betaal je maar liefst 210 keer meer. Je betaalt voor een jaar gemiddeld € 21.000,-. Hiermee is de VS het duurst. In Nederland betaal je gemiddeld € 1.835,-. Hiermee staat Nederland op de 11e plaats. Bekijk Beslist voor het complete overzicht en vergelijk steden met elkaar.

Het grote verschil heeft te maken met dat je in Europese landen een subsidie (Erasmus beurs) aan kunt vragen bij de regering. Als je buiten de EU gaat studeren, heb je hier geen recht op. Je hebt het recht om hetzelfde collegegeld te betalen als iemand uit het land zelf.

1 gedachte over “Studeren in VS het duurst”

Plaats een reactie

Sitemap