Stoppen met je studie

Is je nieuwe studie niet helemaal van wat je ervan verwacht had of zijn je tentamenresultaten niet erg denderend? En wil je daarom stoppen met je studie? Doe dit dan vóór 1 februari zodat je het volledige bedrag aan studiefinanciering nog terug kunt vorderen van DUO! 

Stoppen met je stdudie

Het zou natuurlijk zonde zijn als je je 2 februari uitschrijft en in één klap +/- 2.000,- euro misloopt. Als je stopt en je uitschrijft bij je ROC, hogeschool of universiteit dan stopt DUO automatisch je studiefinanciering. Je moet vervolgens zelf je gratis reisproduct stopzetten. Doet dit uiterlijk op de 5e werkdag van je eerste maand zonder stufie. Anders ontstaat er een schuld.

Als je je nu uitschrijft, heb je misschien nog genoeg tijd om een nieuwe studie te kiezen voor 1 februari. Denk wel goed na voordat je een nieuwe studie kiest. Bezoek open dagen en vraag aanvullende informatie aan. Het zou natuurlijk zonde zijn als je weer iets kiest wat niet bij je past. Je kunt namelijk niet een 2e keer gebruik maken van de regeling. Dan ontstaat er wel een fikse schuld. Om er zekerder van te zijn dat je nu wel de goede keuze maakt, kun je kijken op centrumstudiekeuze.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een stapje terug te doen. Je kunt van een HBO naar een MBO-opleiding gaan of van WO naar HBO-studie. Oriënteer je hierop en vraag jezelf af of dit niet beter bij je past dan je huidige niveau. Ook kun je natuurlijk gaan werken. Heb je voor deze opleiding al een MBO of bachelor studie behaald en zie je het ook wel zitten om te gaan werken? Doen! Je kunt later altijd nog weer gaan studeren.

Plaats een reactie

Sitemap