Sparen voor studenten

Sparen is niet makkelijk als student zijnde. Zeker als je op kamers woont, heb je vaak weinig geld over. Toch is het handig om te sparen, bijvoorbeeld voor je collegegeld of vakantie. Hoe spaar je als student het gemakkelijkst?

De grote banken, zoals Rabobank, ING en ABN AMRO bieden vaak speciale studentenpakketten aan. De basis van het studentenpakket is een gratis betaalrekening. Reguliere betaalrekeningen kosten bijna altijd geld, dus een gratis betaalrekening is een mooie besparing. Een studentenpakket biedt daarnaast vaak ook korting op andere producten van de bank, zoals een credit card of een verzekering. Ook biedt de bank je een spaarrekening aan in het studentenpakket.

Haal het maximale uit je geld door een gratis betaalrekening voor studenten te openen en je spaarrekening te openen bij de bank waar je de hoogste spaarrente krijgt.Omdat online sparen overal mogelijk is, kost het niet veel moeite om je extra spaarrekening te beheren.

Sparen voor studenten

  • Zet extra inkomsten meteen apart op een spaarrekening. Dan geef je het niet te snel uit.
  • Wil je elke maand sparen? Spaar dan automatisch. Stel bij internetbankieren in dat er elke maand een bedrag van je bankrekening op je spaarrekening wordt overgeboekt. Zo spaar je ongemerkt een flink bedrag bij elkaar.
  • Open een spaarrekening speciaal voor grote aankoop. Dan weet je precies hoeveel je al hebt gespaard.

Plaats een reactie

Sitemap