Snel bijverdienen als medisch testpersoon

Wanneer je aanmeldt als medisch testpersoon, kun je in korte tijd veel geld verdienen. Maar wat houdt het precies in en zijn er risico’s aan verbonden? 

Als een bedrijf geen dierproeven wil gebruiken om medicijnen te testen, kan het ervoor kiezen om medisch testpersonen te zoeken. Voor alle onderzoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Voor je mag deelnemen aan een onderzoek, wordt je eerst medisch gekeurd. Op deze manier weet de kliniek dat je de testen veilig kunt ondergaan. Voor jezelf is dit ook een handige check om te kijken of je nog 100% gezond bent.

Een onderzoek kan bijna altijd alleen uitgevoerd worden onder niet-rokers. In enkele gevallen wordt er nadrukkelijk gevraagd om rokers en mensen met een specifieke aandoening.

Tijdens het onderzoek

Wat er precies gebeurt tijdens een medisch onderzoek is moeilijk te zeggen. Elk onderzoek is namelijk uniek. Er moeten namelijk steeds weer nieuwe medicijnen getest worden. Meestal krijg je alle informatie van de medisch arts die het onderzoek begeleidt. Hij of zij vertelt wat er precies gaat gebeuren. Tijdens het onderzoek wordt je constant geobserveerd, vul je regelmatig vragen lijsten en wordt er om de paar uur bloed afgenomen. Dit wordt gedaan om te kijken hoe je je voelt of in welke stemming je verkeerd. Bij een aantal onderzoeken mag je ‘s avonds niet naar huis. Je verblijft dan enkele (2 á 3) nachten ter observatie. Je vergoeding is hierdoor ook een stuk hoger dan voor proefpersonen die wel naar huis mogen.

Risico’s als medisch testpersoon

Geen van de onderzoeken zijn echt gevaarlijk voor je gezondheid. Het onderzoekcentrum moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen voordat ze een onderzoek op testpersonen mogen uitvoeren. Je kunt wel last krijgen van bijwerkingen zoals hoofdpijn, diarree en buikpijn. Daar tegenover staat natuurlijk de hoge vergoeding die ontvangt bij deelname aan een onderzoek.

Vergoeding als medisch testpersoon

De vergoeding die je voor een onderzoek ontvangt, is van enkele factoren afhankelijk. Vaak hangt het af van de duur van het onderzoek en hoe zwaar het medicijn is. Gemiddeld ontvang je tussen de € 600,- en € 1.800,- per onderzoek. Tijdens de onderzoeken heb je veel vrije tijd. Je kunt bijvoorbeeld met je schoolwerk bezig, spelletjes doen of de hele dag series kijken.

Handig om te weten: je mag niet onbeperkt aan onderzoeken deelnemen als medisch testpersoon. Er moet minimaal een periode van drie maanden tussen twee onderzoeken zitten voordat je je weer mag inschrijven. Ook moet je voor ieder nieuw onderzoek opnieuw een medische keurig ondergaan.

Bekijk: proefpersoon.nl, pra.nl, proefbunny.nl, qpsvrijwilliger.nl en amc.nl voor recente onderzoeken.

1 gedachte over “Snel bijverdienen als medisch testpersoon”

Plaats een reactie

Sitemap