Snel bijverdienen als medisch testpersoon

Ben je niet bang voor een prikje en wil je in korte tijd veel geld verdienen? Dan is een onderzoek als medisch testpersoon misschien iets voor jou. Wij zochten voor uit wat het precies inhoud en welke risico’s er aan verbonden zijn. 

Bijverdienen als medisch testpersoon

De toelating van nieuwe medicijnen op de Nederlandse markt is erg streng. Als een bedrijf geen dierproeven wil gebruiken om de nieuwe medicijnen te testen, kan het ervoor kiezen om medische testpersonen in te zetten.

Voor alle medische onderzoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Verdiep je van tevoren goed in het onderzoek waaraan jij wilt deelnemen. Voor je mag deelnemen aan een onderzoek, moet je altijd eerst een medische keuring ondergaan. Op deze manier weten de onderzoekers zeker dat jij een medicijn veilig kunt testen. Onderdelen van de medische keuring zijn bijvoorbeeld het bespreken van je medisch verleden, het maken van een ECG en bloed prikken. Voor jou als deelnemer is dit ook een handige check om te kijken of je nog 100% gezond bent. Bij veel onderzoeken zijn de onderzoekers op zoek naar niet-rokers. In sommige gevallen wordt er wel nadrukkelijk gevraagd om rokers en patiënten met een specifieke aandoening.

Tijdens het onderzoek

Wat er precies gebeurt tijdens een medisch onderzoek is erg verschillend. Elk onderzoek is namelijk uniek. Er worden continue  nieuwe medicijnen ontwikkeld die getest moeten worden. Meestal krijg je alle informatie van de arts die het onderzoek begeleidt. Hij of zij vertelt wat er precies gaat gebeuren tijdens het onderzoek.

Tijdens het onderzoek wordt je constant geobserveerd, vul je regelmatig vragenlijsten in en wordt er om de paar uur bloed afgenomen. Dit wordt gedaan om jouw status te beoordelen. De artsen houden bij hoe jij je voelt en in welke stemming je verkeerd.

Bij een aantal medische onderzoeken mag je ‘s avonds niet naar huis. Je blijft dan 2, 3 of meer nachten ter observatie. De vergoeding die je ontvangt bij deze onderzoeken is ook een stuk hoger dan bij proefpersonen die wel naar huis mogen.

medisch testpersoon

Risico’s als medisch testpersoon

Wij willen graag benadrukken dat er altijd risico’s aanwezig zijn. Echter, geen van de onderzoeken zijn echt gevaarlijk voor je gezondheid. Het onderzoekcentrum moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen voordat een medicijn op proefpersonen getest mag worden.

Proefpersonen krijgen af en toe wel last van bijwerkingen zoals buikpijn, hoofdpijn of diarree. Daartegenover staat natuurlijk de hoge vergoeding die jij ontvangt bij deelname aan een onderzoek.

Welke vergoeding ontvang ik?

De vergoeding die je voor een onderzoek ontvangt, is afhankelijk van een aantal factoren. De tijdsduur van een onderzoek speelt bijvoorbeeld een grote rol. Gemiddeld ontvang je tussen de € 600,- en € 1.800,- per onderzoek. Daar bovenop ontvang je nog een reiskostenvergoeding. Dit is vaak € 0,19 per kilometer. De royale vergoding die je ontvangt, kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een leuke vakantie, de afbetaling van je studie of je rijbewijs.

Tijdens de onderzoeken heb je veel vrije tijd. Je kunt bijvoorbeeld met schoolopdrachten bezig, spelletjes spelen of de hele dag je favoriete series kijken. Een medisch onderzoek wordt meestal uitgevoerd bij meerdere proefpersonen tegelijk.

Handig om te weten: je mag niet onbeperkt deelnemen aan onderzoeken als medisch testpersoon. Er moet minimaal een periode van drie maanden tussen twee onderzoeken zitten voordat je je weer mag inschrijven. Ook moet je voor ieder onderzoek opnieuw een medische keurig ondergaan. Voor recente onderzoeken kun je de websites proefpersoon.nl, PRA.nl, of qpsvrijwilliger.nl bezoeken.

Bekijk ook: 10 creatieve manieren om geld te verdienen

1 gedachte over “Snel bijverdienen als medisch testpersoon”

Plaats een reactie

Sitemap