Slim je studieboeken kopen

Studieboeken aanschaffen is ieder jaar weer een zware uitgave. Al je zuur verdiende spaargeld meteen pats boem weg. Toch kan het goedkoper dan je denkt. Met de onderstaande tips koop je je studieboeken voor een prikkie! 

Studieboeken verkopen op Marktplaats

Marktplaats is één van beste websites waar je goedkoop aan goederen of diensten kunt komen. Dus ook aan studieboeken. Ga je een studie volgen die erg populair is? Dan zul je makkelijk de gewenste studieboeken op Marktplaats vinden. Maar ga je een studie doe niet zo bekend is, dan zul je er minder boeken vinden en zal Marktplaats voor jou minder succesvol zijn. Studystore kan dan een betere oplossing zijn. Hier zijn de studieboeken wel ietsie duurder maar als je al je boeken in één keer besteld kun je ook een leuke korting meepakken.

Koop een oude druk

Deze studieboeken worden vaak minder snel verkocht waardoor de prijs ook een stuk lager is. De oude druk verschilt meestal weinig met de nieuwe druk. Vaak is de kaft veranderd of zijn er kleine inhoudelijke aanpassingen gedaan. Vraag aan je SLB’er of iemand anders die er over gaat of dit ook in orde is. Dit bespaart je veel geld.

Kennissen

Ga iedereen in je kennissenkring na en check of hij of zij niet toevallig dezelfde studie heeft gedaan (of op dit moment mee bezig is). Vraag of hij/zij nog oude studieboeken heeft liggen die je voor een vriendschappelijk prijsje kan overnemen. Naast kopen, kun je ook vragen of je de boeken voor een kleine vergoeding een periode kan lenen. Hierdoor bespaar je nog meer ;).

Studieboeken lenen

Op sommige websites kun je boeken lenen. Als je een boek maar een paar maanden nodig bent, is dit waarschijnlijk goedkoper dan het kopen van een boek. Op websites als tweedehandsstudieboeken.nlenstudieboekenmarkt.nl kun je gemakkelijk én relatief goedkoop aan tweedehands boeken komen. Voer het ISBN van het boek in en het gewenste boek verschijnt in het venster. Je betaalt bij deze websites wel een zogenaamde commissie voor de diensten van de website. Deze is meestal 2 á 3 euro per boek.

Koop niet meteen alle boeken die op je boekenlijst staan. Vaak staan er boeken op die je maar een enkele keer of zelf niet gebruikt. Vraag aan je docent of aan oudere jaars welke het belangrijkste zijn. Koop deze alvast en bestel de rest eventueel later.

Plaats een reactie

Sitemap