Slechtste dingen die je kunt eten met een kater

Als student weet je als geen ander hoe het is om een kater te hebben. Vooral als je de volgende weer college hebt of moet leren voor een tentamen, kan een kater erg vervelend zijn. Je wilt er dan ook zo snel mogelijk weer vanaf. Maar welke dingen moet je absoluut niet eten met een kater? Good to know!

Vet eten

Niet alleen studenten, maar ook ‘grote mensen’ die hun studententijd al lang gepasseerd zijn vinden het heerlijk om vet te eten als ze een kater hebben. Lekker is het zeker maar of het ook verstandig is, is een tweede. De kans is de groot dat je maag geïrriteerd raakt door het vette eten. Tip: je kunt beter een patatje nemen vóórdat je gaat slapen. Dit schijnt de heftigheid van de kater te verminderen.

eten met een kater

Vermijd alcohol

Helaas pindakaas, bier met bier wegspoelen werkt helaas niet. Meteen weer gaan zuipen in de ochtend is niet de oplossing voor een kater. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam nog meer gaat dehydrateren wat resulteert in een nóg heftigere kater later op de dag. Houdt het daarom, voor in de ochtend en middag, bij water of groene (gember)thee.

Zure producten

Producten met een natuurlijke zuursmaak zoals sinaasappels, grapefruits en tomatensap kun je maar beter vermijden als je een kater hebt. Door de grote hoeveelheid alcohol trekt je maag al gauw samen na het nuttigen van zure producten. Als je niet wilt dat het er direct weer uitkomt, kun je het beter even laten staan! Vruchtensap van andere vruchten kan overigens geen kwaad.

Deze dingen moet je juist wél eten met een kater:

  • Fruit! De meeste fruitsoorten zitten boordevol goede vitamines en mineralen die je er zo weer boven op helpen. Bij de afbraak van vruchtensuiker komt namelijk nicotiamide vrij en dit zorgt voor een snellere verwerking van alcohol. Ook schijnt kokos(water) een goed middel te zijn tegen een kater. De suikers in de vrucht verminderen misselijkheid.
  • Een gekookt ei. Het aminozuur in een ei geeft je energie om het eerste deel van de dag door te komen.
  • Drink water en zwarte koffie. Veel mensen denken dat koffie juist vocht op neemt maar niets is minder waar. Koffie zorgt ook voor extra vocht in je lichaam. Door de cafeïne wordt er ook nog eens scherper van.
  • Neem 1 á 2 aspirines en je zult snel bevrijdt zijn van ‘de man met de hamer’. Neem de pijnstillers tegelijk met een kop koffie of soep. De aspirines doen dan sneller hun werk.
  • Als je het aandurft, kun je een kommetje havermout nemen. Havermout bevat veel goede stoffen zoals vezels en fytinezuur. De antioxidanten helpen jouw lichaam herstellen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voeding is niet alleen ná een avondje drinken belangrijk, maar ook ervoor. Als je gaat drinken op een lege maag, zullen de meesten binnen no-time de controle kwijtraken.

  • Eet langzaam verterende producten zoals aardappels pasta, rijst, brood, vlees en kaas. De voedingsstoffen in deze producten nemen alcohol minder snel op. Op een lichte salade ga je het waarschijnlijk niet redden.
  • Vermijd eten met pittige kruiden. Dit kan op je darmen werken als je behoorlijk wat alcohol nuttigt. Je wilt vervolgens niet de rest van de avond op de wc doorbrengen.

Bekijk ook: Bij deze fastfoodketen krijg je de meeste frietjes!

Plaats een reactie

Sitemap