Slechtste dingen die je kunt eten met een kater

Als student weet je als geen ander hoe het is om een kater te hebben. Vooral als je de volgende weer college hebt of moet leren voor een tentamen, kan een kater erg vervelend zijn. Je wilt er dan ook zo snel mogelijk weer vanaf. Maar welke dingen moet je absoluut niet eten met een kater? Good to know!

Vet eten

Niet alleen studenten, maar ook ‘grote mensen’ die hun studententijd al lang gepasseerd zijn vinden het heerlijk om vet te eten als ze een kater hebben. Lekker is het zeker maar of het ook verstandig is, is een tweede. Tip: je kunt beter een patatje nemen vóórdat je gaat slapen. Dit schijnt de heftigheid van de kater te verminderen.

Vermijd alcohol

Helaas pindakaas, bier met bier wegspoelen werkt helaas niet. Meteen weer gaan zuipen in de ochtend is niet de oplossing voor een kater. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam nog meer gaat dehydrateren wat resulteert in een nog heftigere kater later op de dag. Houdt het daarom, voor in de ochtend en middag, bij water of groene thee.

Zure producten

Producten met een natuurlijke zuursmaak zoals sinaasappels, grapefruits en tomatensap kun je maar beter vermijden als je een kater hebt. Door de grote hoeveelheid alcohol trekt je maag al gauw samen na het nuttigen van zure producten. Even laten staan dus!

Deze dingen moet je juist wél moet eten als je een kater hebt:

  • Fruit! De meeste fruitsoorten zitten boordevol goede vitamines en mineralen die je er zo weer boven op helpen. Bij de afbraak van vruchtensuiker komt namelijk nicotiamide vrij en dit zorgt voor een snellere verwerking van alcohol.
  • Een gekookt ei. Deze geeft je energie om het eerste deel van de dag door te komen.
  • Drink water en zwarte koffie. Veel mensen denken dat koffie juist vocht op neemt maar niets is minder waar. Koffie zorgt ook voor extra vocht in je lichaam.
  • Neem 1 á 2 aspirines en je zult snel bevrijdt zijn van ‘de man met de hamer’. Neem de pijnstillers tegelijk met een kop koffie. De aspirines doen dan sneller hun werk.

Bekijk ook: Bij deze fastfoodketen krijg je de meeste frietjes!

Plaats een reactie

Sitemap