Scoor goedkoop je stadsfiets

Je zit net op kamers en je heb je Ov-kaart omgeschakeld naar ‘weekend’. Dan heb je natuurlijk een fiets nodig om je te verplaatsen in de grote stad. Je kunt je mooie fiets van thuis-thuis meenemen maar er bestaat een grote kans dat deze binnen een week gestolen wordt. Vervolgens kun je een andere fiets ‘meenemen’ die niet op slot staat, maar er zijn vele andere manieren om een goedkope stadsfiets te scoren! 

Scoor goedkoop je stadsfiets

Iedere Nederlander heeft gemiddeld 1,5 fiets per persoon. Kortom, wij Nederlanders fietsen veel en hierdoor zijn er ook veel fietsen in omloop. Er zijn veel handelaren die 2e, 3e, 4e of zelfs 5e hands fietsen verkopen voor een prikkie. Vraag eens rond of er bij jou in de buurt ook een handelaar actief is. Meestal kun je onderhandelen over de vraagprijs.

Op marktplaats.nl of op andere biedingsites worden vaak talloze fietsen aangeboden. Doordat er zoveel fietsen worden aangeboden, zijn de prijzen laag. Voor 50 á 60 euro heb je een prima stadsfiets. Tip: spuit je fiets in een vel kleurtje zodat je hem snel kunt terug vinden tussen de andere fietsen.

In de Bewaakte Rijwielstalling aan de Oude Boteringenstraat in Groningen kun je vanaf 35 euro een fiets op de kop tikken. Er worden daar op bepaalde data fietsen verkocht die op het fietsdepot aan de Travertijnstraat zijn blijven staan. Hier vindt je meer info.

Bij verschillende fietsenzaken krijg je studentkorting! Geef daarom altijd aan dat je student bent en op zoek bent naar een goedkope stadsfiets Je bent bij een fietsenzaak wel een stuk duurder uit dan bijvoorbeeld op marktplaats maar de kwaliteit van de fietsen zijn vaak ook beter.

Als je eenmaal je ideale tweewieler hebt gevonden, moet je er aan denken dat je hem goed op slot zet. Anders moet je binnen de kortste keren weer op zoek naar een nieuwe fiets. Hier wat handige tips om je fiets zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal.

Plaats een reactie

Sitemap