Rijkste jongeren ter wereld

Het Amerikaanse zakenblad Forbes zet elk jaar de rijkste jonge mensen ter wereld op een rij. Dit jaar zijn er maar liefst 31 miljardairs jonger dan 40 jaar, een record. Samen zijn ze goed voor zo’n 115 miljard. Dit is de top-5 van de jongste rijkaards onder ons:

Rijste jongeren ter wereld

1. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook. Met zijn 29 jaar staat de teller al op 28,5 miljard(!!). Aangezien de hele wereld nog druk aan het Facebooken is, gaat het nog altijd goed met Mark.

2. Dustin Moskovitz

Vorig jaar nog de jongste rijkaard ter wereld, maar nu gezakt naar plek twee: Dustin Moskovitz (29). Dustin is voormalig kamergenootje van Mark Zuckerberg en hielp mee met de oprichting van Facebook. Daar hield hij 6.8 miljard aan over.

3. Anton Katrein Jr.

Meneer Kathrein junior is de derde generatie die de ‘oudste en grootste’ antenne fabriek ter wereld leidt. Het is goed verdienen in de antennebusiness. Met zijn 29 jaar heeft hij 1,35 miljard op zijn naam staan. Een schijntje vergelijken met het bedrag van Mark en Dustin.

4. Perenna Kei

Nieuw als jongste op nummer één is Perenna Kei. Slechts 24 jaar jong en nu is ze al goed voor 1,3 miljard. Dankzij een mooi pakket aandelen en een baan bij het goedlopende bedrijf van pappa Ji Haiping.

5. Drew Houston

Dertig jaar en hét nieuwste wonderkind van Silicon Valley. Medeoprichter van Dropbox. En dat is toch al goed voor 1 miljard.

Plaats een reactie

Sitemap