Rijk zijn zonder geld

Het klinkt voor de meeste studenten als muziek in de oren; rijk zijn zonder geld. Je kunt wel stellen dat geld één van de belangrijkste middelen in onze samenleving is. Maar in deze blogspot gaat het een keer niet over geld maar over de dingen waar je van ‘binnen’ rijk van wordt! Misschien klinkt dit je wat zweverig in de oren maar je zien, wanneer je je er bewust van bent voel je een stuk rijker! 

Geld is iets waar we ons allemaal wel eens zorgen overmaken. “Haal ik het einde van de maand nog wel?” is een zinnetje die je waarschijnlijk iets té vaak door je hoofd hoort gaan dan je zou willen. Toch bestaat het leven nog uit veel meer dan alleen geld (ja duhhhh) Maar toch zijn we ons er niet altijd van bewust. Een kleine knik in dit perspectief kan soms al verlichtend werken. Het gevoel van rijkdom kan op zoveel meer manier gevoel worden dan dat vette bedrag op je bankrekening.

1. Vrienden/familie

Een bak koffie met die ene vriend die je niet zo vaak ziet of een even een praatje met je oma op een verjaardag. Kleine dingen waarvan je meestal niet bevat hoe waardevol ze zijn. Het leven als student is op z’n zacht gezegd niet echt rustig; feestjes, studeren, colleges, tentamens…. Het is begrijpelijk dat afspraken met familie en vrienden er gemakkelijk bij inschieten. Wil je je vrienden en/of familie naast je drukke leven toch regelmatig blijven zien? Plannen plannen plannen. Check af en toe je agenda op een paar uurtjes vrij en plan een sociaal moment. Waardeer de aanwezigheid van je vrienden en familie en zeg dit ook tegen hen! Hoe rijk voel jij je nu…? ;)

2. Passie en creativiteit

Hoe geweldig is het dat iedereen zijn eigen passies en creativiteit heeft? Het maakt iemand uniek en waardevol. Als het nu gaat om iets schilderen, knutselen sporten of bouwen het maakt niet uit. Je kent het spreekwoord vast wel ‘laat je creativiteit de vrije loop’. Kijk is wat er gebeurt wanneer je een keer helemaal laat gaan in je creativiteit…. Je zult zien dat er iets super gaafs uitkomt! Leef je uit op een wit stuk papier, zing 6x achter elkaar je lievelingsnummer mee of schrijf zelf een nummer… Je hoeft heus niet de beste zanger, kunstenaar of songwritter te zijn maar het gaat om het rijke gevoel van binnen!

3. Herinneringen

Een redelijk cliché, maar herinneringen zijn een enorme toevoeging voor je leven. Leg deze herinneringen vast door voor de grap eens twee maanden een dagboek bij te houden en lees deze later terug. Je zult verstelt staat hoe blij je van al die verhalen wordt! En nog een laatste tip: blijf herinneringen maken!

Plaats een reactie

Sitemap