Reis met het OV en maak gebruik van het spaarprogramma van NS

De meeste studenten maken regelmatig gebruik van hun studenten OV. Sinds augustus 2016 kun je met je OV kaart van nog meer profiteren dan alleen gratis reizen in het weekend of doordeweeks. Door te reizen buiten de spits kun je met het spaarprogramma van NS sparen voor gratis koffie, gratis reizen in het weekend (met weekov) en cadeaukaarten van bijv. bol.com!

Het spaarprogramma van NS is bedoelt om reizigers meer buiten te spits te laten reizen en daarmee overvolle treinen te voorkomen. Studenten zijn meestal niet zoals ‘de werkende burgers’ aan vaste spitstijden verbonden en kunnen gemakkelijker buiten de spits reizen. Ideaal om te sparen dus!

Wanneer kan ik mee sparen met het spaarprogramma van NS?

Eigenlijk is het hele spaarprogramma verbonden met Utrecht centraal. Alle trajecten die met Utrecht verbonden zijn leveren in de daluren punten op. Treinen in de spitsuren leveren geen punten maar de treinen net na de spits leveren juist de meeste punten op. Trajecten waarop je punten kunt sparen zijn:

  • Utrecht Centraal – Amersfoort
  • Utrecht Centraal – Amsterdam Amstel / Bijlmer
  • Utrecht Centraal – Geldermalsen
  • Utrecht Centraal – Arnhem Centraal
  • Utrecht Centraal – Gouda
  • Utrecht Centraal – Den BoschMeer informatie vind je op www.myov.nl of download de MyOv app voor iTunes en Android.

Om MyOv te gebruiken, dien je eerst de MyOv app te downloaden. Vervolgens log je in met het nummer van jouw OV kaart en kun je aan de slag met het plannen van je reis.

Ook handig, met de app kun je gemakkelijk geld terug claimen wanneer je een keertje op saldo reist en vertraging hebt.

Wat kan ik sparen?

Met de punten die je tijdens het reizen verzameld kun je bijvoorbeeld sparen voor een gratis kop koffie + koek bij Kiosk, een gratis bioscoopkaartje of een bol.com cadeaukaart. Je kunt er ook voor kiezen om jouw punten te doneren aan een goed doel zoals Kika.

Conclusie: je zult met het sparen van niet echt rijk worden en het bij elkaar sparen van de punten kan even duren maar hé als je toch een paar keer per week in de trein zit waarom niet?

Plaats een reactie

Sitemap