Redenen om als student voor een sim only abonnement te kiezen

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld een abonnement met telefoon, maar voor studenten kan ook een sim only abonnement de ideale oplossing zijn. Er zijn meerdere redenen om voor deze laatste abonnementsvorm te kiezen. De redenen om als student voor een sim only abonnement te kiezen? Lees snel verder, wij sommen ze hieronder voor je op.

Het is goedkoop

Met een studentenbudget wil je waarschijnlijk niet al te veel geld kwijt zijn aan een telefoonabonnement. Een groot voordeel van een sim only abonnement is dan ook dat dit goedkoop is. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor jou als student. Een sim only is goedkoop omdat je hier alleen betaalt voor je bundel. Dit in tegenstelling tot een abonnement met telefoon, waaronder ook de kosten van je telefoon vallen. Je betaalt bij een sim only dus alleen voor het bellen, sms’en en internetten. Dit hoeft niet veel geld te kosten per maand, waardoor je een stuk goedkoper uit kan zijn dan met een abonnement met toestel.

Wel moet je hierbij natuurlijk een eigen toestel kopen als je een nieuwe telefoon nodig hebt, want dit zit dus niet bij het abonnement inbegrepen. Goedkope sim only abonnementen zijn voor studenten in ieder geval zeer fijn. Er zijn genoeg goedkope simabonnementen te vinden, dus ga hier vooral naar op zoek. Zo ben je maar weinig geld kwijt, terwijl je wel goed gebruik kunt maken van bellen, sms’en en internetten.

Een flexibel abonnement

Nog een reden om voor een sim only te kiezen als student, is omdat je hierbij kiest voor een flexibel abonnement. Een sim only is een stuk flexibeler dan een abonnement met telefoon. Dit heeft te maken met het feit dat je hierbij niet vast zit aan een lange looptijd van bijvoorbeeld één of twee jaar. Sim only is namelijk vaak maandelijks opzegbaar, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je hier weer mee stopt. Dat het maandelijks opzegbaar is geeft jou dus veel vrijheid, wat mooi meegenomen is. Bovendien is het abonnement flexibel omdat het bij sim only vaak mogelijk is om je bundel bij te stellen. Zo kun je jouw abonnement meestal eenvoudig aanpassen naar boven en beneden, zodat je niet te veel geld betaalt voor wat je verbruikt.

Geen BKR-registratie

Een ander voordeel van sim only die we niet mogen vergeten te benoemen, is het feit dat je hiermee geen BKR-registratie hebt. Als jij voor een telefoon met abonnement kiest, is dit vaak wel het geval. Als je een abonnement hebt met een nieuw toestel van 250 euro of meer, word je geregistreerd bij het BKR. Het afbetalen hiervan wordt namelijk gezien als lenen, waardoor je een registratie krijgt bij het BKR. Dit kan vervelend zijn, want het kan nadelen hebben om een BKR-registratie te hebben. Jouw lening blijft namelijk zo’n 5 jaar geregistreerd en het kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je hypotheek lager gaat uitvallen omdat je een het ‘lenen’ bent. Bij een sim only koop je een nieuw toestel als je deze nodig hebt en heb je dus niet te maken met deze BKR-registratie. En als student is dit heel fijn, zeker als je voor bijvoorbeeld je studie al geld aan het lenen bent.

Je kunt kiezen uit alle telefoons

Waarom sim only kiezen als studenten? Omdat je hierdoor ook keuze hebt uit alle telefoons, mocht je een nieuw toestel zoeken. Dit is bij een abonnement met telefoon niet altijd zo, want je bent hierbij afhankelijk van wat de aanbieder in het assortiment heeft. Omdat je bij sim only een los toestel moet kopen, kun je helemaal zelf bepalen welke smartphone dit wordt. Of je nu een goedkope telefoon wilt kopen of een gloednieuwe: je hebt keuze uit alle soorten. Je kiest hierbij dus echt zelf je telefoon uit, in plaats van dat je afhankelijk bent van een aanbieder.

Bellen, sms'en en internetten

Waarom je als student moet kiezen voor sim only? Dat heeft dus meerdere redenen, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Als je een nieuw telefoonabonnement nodig hebt, zijn de voordelen van sim only dus zeker goed om in je achterhoofd te houden. Een studenten sim only betekent dat je goedkoper uit bent, je flexibeler bent, geen BKR-registratie hebt en kunt kiezen uit alle soorten telefoons. Dit kan als student enorm fijn zijn, waardoor het zeker goed is om over na te denken. Van een goedkoop mobiel abonnement sim only kun je veel profijt hebben!

Plaats een reactie

Sitemap