Overbodige verzekeringen als studenten

Verzekeringen…. Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. Of het nou een annuleringsverzekering voor je zomervakantie is of een zorgverzekering. Het is in de meeste gevallen noodzakelijk dat je verzekerd bent maar er zijn ook genoeg verzekeringen die je als student niet of nauwelijks nodig bent. 

Overbodige verzekeringen als studenten

Tandartsverzekering

Deze verzekering kost gemiddeld ongeveer 15 á 20 euro per maand extra op je basiszorgverzekering en keert gemiddeld maar 250 euro uit. Jaarlijks ben je dus ongeveer 200 euro kwijt aan premie waarvan je maar voor 50 euro verzekerd bent. Wanneer je alleen twee keer per jaar controle hebt en misschien één keer een gaatje vult, betaal je meer premie dan dat de kosten zijn die je zelf betaalt. De kosten voor een controle zijn gemiddeld 25 euro x 2 = 50 euro per jaar aan controle. Een gaatje vullen kost ongeveer 30 euro. Totaal 50 + 30 = 80 euro per jaar.

Garantieverzekeringen

Dit zijn extra verzekeringen op wat dure producten zoals een koelkast, auto of smartphone. Met de verzekering claim je een ‘extra’ garantie op een product wanneer het kapot is of schade heeft. Je kunt dan het aankoopbedrag of een deel daarvan terugvragen. Echter is deze garantieregeling in Nederland al gratis geregeld door de wet. Hoe duurder het product, hoe langer de looptijd omdat de wet er vanuit gaat dat men recht heeft op een goed product.

Uitvaartverzekering

Zo’n verzekering die ‘vroegah’ iedereen had. Wanneer je later in je verder leven niet goed blijkt in sparen, is deze verzekering zeker niet overbodig. Maar stel dat je binnen nu en 5 jaar overlijdt dan is de kans groot dat je je uitvaart ruim met je spaargeld kunt betalen óf dat je lieve ouders de kosten dekken.

Een ongevallenverzekering is natuurlijk wel handig om te hebben als je op kamers zit, op vakantie gaat of een verkeersongeluk krijgt. In sommige gevallen bieden ongevallenverzekeringen een gezinsdekking. Dit betekent dat wanneer je ouders deze ongevallenverzekering hebben afgesloten, je hier wellicht nog op meeverzekerd bent. Je komt hier voor in aanmerking als je: onder de 28 jaar bent, studeert en thuis of op jezelf woont. Bekijk voor de zekerheid altijd even in de polisvoorwaarden van een van je ouders.

Lees ook: de meest voorkomende verzekeringen die je moet afsluiten als student

Plaats een reactie

Sitemap