Op vakantie? In deze landen kun je het goedkoopst tanken

Ga jij dit jaar met je vrienden met de auto op vakantie? Let dan goed op waar je gaat tanken. Niet alleen vanwege de lange stukken snelweg zonder tankstation in Duitsland, maar ook vanwege de brandstofprijzen. Want in sommige Europese landen betaal je een stuk minder dan in Nederland voor dezelfde hoeveelheid brandstof.

In deze landen kun je het goedkoopst tanken

Nederland kent hoogste belastingdruk op brandstof
De brandstofprijzen in Europa verschillen sterk van elkaar. Nederland kent nog altijd de hoogste brandstofprijzen van allemaal. Dit ligt onder andere aan de hoge belastingdruk op brandstof, die in Nederland het hoogst is vergeleken met de belastingdruk in de rest van de wereld. Ongeveer tweederde van de literprijs wordt bepaald door accijnzen, wettelijke heffingen en BTW. Een derde van de literprijs hangt af van de prijs voor ruwe olie.

Brandstof tanken in het buitenland
Luxemburg steelt de show wat brandstofprijzen betreft. Daar is niet alleen de benzine een stuk goedkoper, maar de diesel en LPG ook. De gemiddelde prijs per liter is wel 25% lager dan in Nederland.  Ga je kamperen in Frankrijk of ben je onderweg voor een actieve vakantie in Duitsland, dan doe je er goed aan om de autotank te vullen in Luxemburg.

Dieselprijs niet altijd goedkoper in Europa
De prijzen voor benzine en LPG zijn in landen als Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, België en Italië een stuk lager dan in Nederland. Toch geldt voor deze landen wel een opmerking. Wie diesel wil tanken, kan hier juist evenveel of zelfs een stuk duurder uit zijn dan in Nederland. Red je het echt niet op je tank, dan kun je nog proberen te besparen door zuinig te rijden. Langzaam optrekken, sneller doorschakelen, minder remmen en uitrollen voor het rode stoplicht zorgen al voor een zuinigere prestatie van de auto. Fijne vakantie!

Plaats een reactie

Sitemap