Online geld verdienen: Verdien tot wel €5000 p/maand

Toen je de titel van dit artikel las dacht je vast bij jezelf: ‘Ah, weer zo’n artikel waarin ze je gouden bergen beloven’. Immers, bijna iedere student wil wel van achter zijn laptop €5.000 p/maand te verdienen (naast zijn of haar studie). Wij van Slimme centen voor studenten wilden eens op onderzoek gaan om erachter te komen of het mogelijk is om online geld te verdienen en zo ja, op welke manieren dan wel?

Is het mogelijk om (veel) geld te verdienen online?

Hier kunnen we kort over zijn: Ja. Het is mogelijk om (veel) geld online te verdienen. Echter, online geld verdienen vraagt wel behoorlijk wat van je. Het is gewoon keihard werken en het is niet geheel risicovrij. Er zijn diverse manieren, en de ene manier heeft wat meer risico dan de ander. Daarnaast is er nog iets waar je rekening mee moet houden: online geld verdienen kost tijd. Je moet bereid zijn om de eerste maanden (of zelfs jaren) niets te verdienen, voordat je wat kan gaan verdienen.

Online geld verdienen met een website

Allereerst hebben we een aantal manieren om online geld te verdienen met een website voor je. Een website is namelijk een hele mooie manier om van achter je laptop (veel) geld te verdienen.

Online geld verdienen door adverteerders op je eigen blog

De eerste manier die we uitlichten is het opzetten en bijhouden van een eigen webblog. Deze blog kan over van alles gaan: je eigen leven, je hobby of een ander onderwerp dat je interessant vindt. Zorg dat je genoeg te schrijven hebt, want in de regel is het zo dat hoe meer je schrijft, hoe meer bezoekers je krijgt. Als je veel bezoekers op je blog krijgt, wordt het interessant voor adverteerders om op jouw pagina te staan. Onderschat de tijd niet die je in deze blog steekt: het schrijven van (goede) artikelen kost veel tijd. De kwaliteit van de artikelen om je blog moeten van hoge kwaliteit zijn, anders is de kans groot dat je bezoekers niet lang op je blog blijven.

Een blog starten is relatief eenvoudig: via websites als WordPress.com of Wix.com heb je snel je eigen blog staan. Denk goed na over het onderwerp en beoordeel voor jezelf of je genoeg hebt om over te schrijven.

Cynthia, voormalig eigenaar van Misslipgloss.nl, maakte eens een video waar ze uitlegt hoe je geld verdient met bloggen.

Online geld verdienen met een review website

Een andere manier om online geld te verdienen is door het maken van een review website. Op deze review website kan je zelf producten gaan testen en beoordelen en vervolgens door middel van affiliate marketing geld verdienen. Met affiliate marketing verdien jij geld als je een verkoop weet te realiseren bij een adverteerder. Vaak is er een speciale link waardoor de adverteerder weet dat de verkoop uiteindelijk van jouw website komt. Wat je bijvoorbeeld kan gaan doen is een website opzetten waarop jij ventilators vergelijkt. Je schrijft blog artikelen over de verschillende ventilators die jij getest hebt en welke jij goed of slecht vindt. In deze artikelen plaats jij vervolgens een link naar bijvoorbeeld Bol.com waar de lezer de ventilator kan kopen. Als er vervolgens een verkoop gerealiseerd wordt, krijg jij een aantal procent van het verkoopbedrag.

Of je met deze manier van online geld verdienen technische kennis nodig hebt? Nee. In principe heb je hiervoor geen technische kennis nodig. Je kan op diverse websites makkelijk een blog maken. Echter, zoals ook hierboven is vermeld, is het hebben van een beetje technische kennis wel handig.

Onderstaande (Nederlandse) video van Internet Succes gids legt eenvoudig uit hoe Affiliate Marketing werkt.

Online geld verdienen met een door jouw geschreven Ebook

Een andere manier die weliswaar veel tijd kost maar die je wel (veel) geld kan opleveren is het schrijven van een eBook. Weet jij een onderwerp waar je veel van af weet en waar je letterlijk wel een boek vol over kan schrijven? Dan is het schrijven van een Ebook iets voor jou. Het verkopen van jouw Ebook op je eigen website bespaart kosten, dus dat is het aantrekkelijkste. Zorg voor een mooi design en een uitdagende titel.

Of je hier technische kennis voor nodig hebt? Nah, technische kennis is wel handig als je een ebook schrijft. Het ontwerp van het ebook is namelijk wel erg belangrijk. 

Online geld verdienen met ecommerce

Een andere manier on van achter je laptop geld te verdienen is door ecommerce. Door het verkopen van online producten kan je van achter je laptop geld verdienen. Online geld verdienen via ecommerce vergt vaak een hogere investering dan de bovenstaande manieren, maar het levert ook wel degelijk meer op. Wij zetten een aantal manieren op een rij.

Online geld verdienen door middel van dropshipping

Je kan door het verkopen van producten op je webwinkel geld verdienen, terwijl je zelf het product niet eens in handen hoeft te hebben. Het verkopen van producten zonder dat deze zelf fysiek aanwezig zijn op de webshop noemt men dropshipping. Er zijn veel studenten die met deze manier van ecommerce een webwinkel beginnen. Je bouwt een webwinkel op bijvoorbeeld Shopify.com en gaat daar producten verkopen van andere partijen. Shopify zelf schreef hier een interessant (Engelstalig) artikel over waardoor jij binnen no-time de ‘dropshipkoning’ wordt. Nadelen? Die zijn er zeker: als dropshipper wordt jij zelf vaak verantwoordelijk gehouden voor de retouren (tenzij je goed afspraken maakt met de leverancier). Dit betekent dat wanneer een klant niet tevreden is over het product, zij het terug sturen naar jou.

Technische kennis? Die heb je wel nodig. Maar als je enige ervaring met het bouwen van websites hebt, is het goed te doen om een Shopify webshop te bouwen en de bijbehorende koppelingen te installeren.

Online geld verdienen met je eigen private label

Onze absolute favoriet en dé manier waar je het meeste geld mee kan verdienen is door het beginnen van je eigen private label. Wat je met een private label doet is producten verkopen onder jouw eigen merknaam. Je laat deze producten ‘labelen’ in bijvoorbeeld China en gaat deze vervolgens verkopen. Dit hoeft niet direct op je eigen website, maar liever op Bol.com. Jij zorgt voor de aanvoer van de producten naar Bol, jij zorgt voor de producttitel, productomschrijving en de productfoto’s en Bol.com regelt alle logistiek. Vanuit China kan jij jouw ‘voorraad’ rechtstreeks versturen naar het magazijn van Bol.com, waarna zij deze verwerken.

Voordelen? Bol.com regelt de complete verkoopafhandeling. Jij zorgt alleen voor de aanvoer en door zelf de producten actief te promoten op bijvoorbeeld social media. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je hiervoor flink moet investeren. Het private labelen van producten kost nou eenmaal geld.

Waar koop je je private label producten?

Als je je private label producten uit Azië wil halen dan kan je het best kijken op Alibaba. Als je zoekt op ‘Private label’ vind je oneindig veel producten die als private label product worden aangeboden. Gebruik Youtube en Google om uit te vinden hoe jij precies producten gaat kopen via Alibaba.

In de onderstaande video legt Bol.com uit hoe de logistiek via Bol.com werkt.

Conclusie: €5000 per maand verdienen is mogelijk, maar het vereist hard werken

Wij concluderen dat het verdienen van €5000 per maand zeker mogelijk is, mits je keihard werkt. Er zijn veel studenten die online succes boeken door bijvoorbeeld ebooks te schrijven of aan private labeling te doen. Gelukkig leven we in een tijd dat je online heel veel kan leren. Maak hier gebruik van! Youtube staat vol met informatieve video’s waarin wordt uitgelegd hoe jij online succes kan boeken. Wil je écht, maar dan ook écht online succes hebben? Ga dan aan de slag!

Lees ook: 10 manieren om geld te verdienen zonder baan

Plaats een reactie

Sitemap