Nieuwe MacBook nodig? Kies voor refurbished!

Als student moet je natuurlijk wel een beetje op je centen letten. Vooral sinds de afschaffing van de stufi in 2015. Maar het is wel handig als je over een goed werkende laptop beschikt om aan jouw schoolopdrachten te werken. Docenten zien het namelijk niet als excuus als jouw laptop kapot is. Maar hoe doe je dat als je krap bij kas zit (of je geld liever aan belangrijkere zaken uitgeeft, zoals een meter bier)? Dan kies je natuurlijk voor refurbished!

Wat is refurbished?

De term ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij op social media. Alleen wat betekent het nu eigenlijk? In het Nederlands wordt deze Engelse term met zoiets vertaald als: ‘opgeknapt’. Alleen dekt dat niet de hele lading. Het suggereert namelijk dat refurbished hetzelfde is als tweedehands. En dat is niet het geval! Tweedehands doet namelijk een beetje denken aan die reclame van een paar jaar geleden, waarbij een jongen zijn auto koopt van een oud vrouwtje. Zij lijkt betrouwbaar want een oud dametje zal wel veilig rijden, toch? Vervolgens zie je haar al driftend door de bochten glijden. Bij tweedehands weet je dus nooit helemaal zeker wat je koopt.

Elke refurbished toestel wordt op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd. Hierdoor heb je de zekerheid dat jouw refurbished apparaat niet onderdoet voor nieuwe. Alleen betaal je hiervoor een zacht prijsje. Met een nieuwe variant scheelt dit gauw al gauw 500 tot 600 euro. Naast korting profiteer je vaak gewoon van alle voordelen zoals 2 jaar garantie, uitprobeertermijn en worden accessoires meegeleverd.

Zie je door de bomen het bos niet meer? En twijfel je nog welke MacBook geschikt is voor jou? Dan zetten wij graag de kenmerken van de MacBooks voor je op een rijtje:

De compacte alleskunner

De MacBook Pro is de perfect laptop voor de veeleisende laptopgebruiker. Het is dan ook een echte alleskunner voor wie zelfs de zware taken geen probleem zijn. Vooral als je veel met video- en fotobewerking bezig bent of in de avonduurtjes veel gamet, is dit een handige laptop. De behuizing van deze MacBook is gemaakt uit één stuk aluminium waardoor het ook nog eens een plaatje is om te zien. Het zogenaamde unibody-design zorgt ervoor dat de behuizing van de MacBook naadloos is, wat voor de kenmerkende Apple uitstraling zorgt. Bekijk hier refurbished MacBook Pro’s.

MacBook Air: voor onderweg

Zit je veel in de trein of werk je op verschillende plekken? Dan is het hebben van een laptop natuurlijk super handig. Dan kun je onderweg nog snel even huiswerk maken of een film kijken. Alleen betekent dat wel sjouwen met een laptop. Een MacBook Air biedt hier de oplossing. Dankzij het Uni-body-design is de laptop licht van gewicht en beschik het over een strak design. Bekijk hier de opties refurbished MacBook Air’s.

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Plaats een reactie

Sitemap