Met deze tips kom jij goed je studietijd door

De periode van studeren is voor veel studenten een leuke, maar uitdagende tijd. Het is vaak een periode dat je zelfstandig wordt, veel nieuwe indrukken op doet en veel nieuwe mensen ontmoet. En tussen al deze nieuwe gebeurtenissen, is het wel de bedoeling dat jij je studie haalt natuurlijk. Met onze tips maak jij je studietijd wat makkelijker voor jezelf.

Geld verdienen met je studie

Het klinkt een beetje raar, maar tegenwoordig kun je best een leuk zakcentje verdienen aan je studie. Hoe? Verkoop jouw samenvatting van de boeken die je hebt gelezen. Dit is een win win situatie omdat jij weet dat je de stof goed onder de knie hebt en je helpt een ander die in tijdnood zit of moeite heeft om door de stof te komen. Daarnaast verdien je er nog een leuke bijverdiensten aan.

Studenten zoeken op een samenvatting per studie en zo komen ze op de samenvatting die jij hebt gemaakt. Zelf kun je hier natuurlijk ook gebruik van maken wanneer je in tijdnood komt of moeite hebt om door het hele boek te komen.

Bespaar op je kosten

Bespaar op je kosten

Als student zijnde heb je het vaak niet breed. Het is dan goed om op je kosten te letten. Realiseer je dat je collegekaart geld waard is. Bij veel gelegenheden krijg je korting als jij je collegekaart kunt laten zien. Zo kun je korting krijgen bij de bioscoop, de kapper, de sportschool en zelfs restaurants. Ook als staat het niet aangegeven, je kunt er altijd naar vragen.

Als je naar school gaat, doe je er goed aan om je eigen eten mee te nemen. Natuurlijk is het verleidelijk om makkelijk een broodje te halen in de kantine, maar als je regelmatig de kantine bezoekt en je telt al deze kleine bedragen bij elkaar op, zul je zien dat het best een flink bedrag wordt per maand.

Kijk voordat je boodschappen moet doen, wat je in huis hebt. Het gebeurt zo vaak dat je boodschappen doet en bij thuiskomst blijkt dat je nog van alles in huis hebt dat je dan weg kan gooien. Alle beetje helpen, dus maakt een lijstje voordat je weggaat. En zorg dat je gegeten hebt voordat je boodschappen doet. Dit voorkomt dat je impuls aankopen doet.

Met deze tips wordt jouw studenten tijd een stukje makkelijker en heb je geld over voor leuke dingen of om te sparen. En vergeet tijdens je studententijd vooral niet te genieten! Deze tijd heb je maar één keer.

 

Plaats een reactie

Sitemap