Met deze drie tips regel je een goedkope laptop

Heb je nog (steeds) geen laptop? Of is die net wat goedkope laptop uit je eerste jaar inmiddels bijna overleden? Scoor dan in 2016 nog een nieuwe laptop voor een mooi (netto) prijsje. Hoe je dat doet? Dat leggen wij je hier onder uit in drie handige tips! 

Aanbiedingen spotten

De makkelijkste tip is om simpelweg aanbiedingen in de gaten te houden. Bepaal middels vergelijkings- en beoordelingssites welk merk en typenummer laptop je graag wilt hebben. Houd de prijsontwikkeling van deze laptop vervolgens minstens een paar dagen in de gaten op sites als Tweakers of kijk bij de actuele laptop aanbiedingen op Studenten Wegwijzer. Op een laptop van € 600 kun je vaak zomaar € 100 besparen met een aanbieding. Meer dan 15% dus en zeker de moeite van het “koopjesjagen” waard. Op duurdere merken, zoals bij de Apple Macbook, kan je korting nog hoger zijn.

Ga voor tweedehands

Zit je echt een beetje krap bij kas, maar wil je toch een (bijna) nieuwe laptop? Dan is een refurbished laptop misschien wel iets voor je. Dit zijn vaak laptops van maar een paar maanden oud met soms een klein schoonheidsfoutje of krasje. Als je daar doorheen kunt kijken dan kun je veel geld besparen. Je vindt dit soort laptops op Marktplaats of bij specialisten zoals Leapp. Let wel op dat je gaat voor een betrouwbare partij en dat je geen “kat in de zak” koopt. Dan is het natuurlijk alsnog zonde geld ;).

Ondernemende student: laat de fiscus meebetalen

Ben je als student ondernemer en moet je wat investeringen doen? Kijk dan of je misschien wat investeringen in december kunt bundelen. Als je namelijk meer dan € 2301 in één jaar investeert (regels 2016) kun je gebruikmaken van de zogenaamde Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Je kunt dan 28% van het investeringsbedrag extra aftrekken (naast je reguliere afschrijvingen). Wel even opletten, want de investeringen moeten wel in hetzelfde kalenderjaar plaatsvinden!

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Plaats een reactie

Sitemap