Makkelijke eenpansgerechten | www.slimmecentenvoorstudenten.nl

Makkelijke eenpansgerechten

Een gerecht waarbij je alle ingrediënten in één pan bereidt: dat is een eenpansgerecht! Voor een eenpansgerecht heb je weinig ingrediënten nodig, het is vaak makkelijk te bereiden én het scheelt afwas want je gebruikt immers maar een pan. Wij hebben 5 varianten voor je op een rij gezet!

5 makkelijke eenpansgerechten

1. Chili con carne

Voor dit makkelijke recept heb je weinig ingrediënten nodig en de bereidingstijd is ongeveer 45 minuten. Chili con carne kun je zo uitgebreid bereiden als je wilt. Voor een makkelijke variant heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 4 personen):

500 gram rundergehakt
1 blikje kidneybonen of bruine bonen
2 á 3 uien
1 blik tomatenpuree
1 pakje chili con carne kruiden van Honig

2. Wokpasta met filet en champignons

Bij dit recept wok je eerst de groente, voegt de zuivelspread toe en laat vervolgens de pasta in de zuivelspread koken. Dit heerlijke recept bestaat uit de volgende producten (voor 4 personen):

1 bakje champignons
200 gram varkensfilet
Peper en zout
Wokpasta van Honing
Bakje zuivelspread (70 gram)
2x prei

3. Groene of rode curry

Een curry is een Indiaas gerecht dat eenvoudig is te bereiden door middel van groente, kip/vlees/vis en saus. Onderstaande is een recept weer gegeven voor een eenvoudige rode of groene curry. Eigenlijk telt dit recept niet tot de eenpansgerechten omdat je de rijst wel even apart moet koken. Maar de kip, groente en de saus kunnen wel allemaal in één pan klaargemaakt worden. Dit heb je nodig voor een curry:

400 gram kipfilet
200/300 gram rijst
1 bakje rode of groene curry van Conimex
2 rode paprika’s
1 grote prei
200 ml kokosmelk
voor extra smaak voeg een rode peper toe

4. Omelet

Voor een snelle maaltijd of wanneer je weinig trek hebt in een stevige maaltijd, kan een goed gevulde omelet uitkomst bieden. Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

4 eieren
2 rode paprika
4 el melk
3 tomaten
kruiden zoals peper, zout en peterselie
2 ui

5. Frittata met spinazie en paprika

In een klein half uurtje bereidt je deze frittata met spinazie en paprika. Gezond, snel en het vult goed! Als je denk dat dit gerecht te weinig is, kun je met gemak andere groenten toevoegen zoals courgette, prei of tomaat. Voor 2 personen heb je de volgende producten nodig:

4 eieren
200 gram verse bladspinazie
1 rode paprika
20 gram peterselie

Bekijk ook: Makkelijke en snelle pastagerechten

No Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *