Makkelijk geld retourpinnen

Cash geld in je portemonnee is vaak geen fijn idee. De meesten geven het daarom ook zo snel mogelijk weer uit. Als je een artikel retour komt brengen bij een winkel krijg je vaak contant geld terug. Rabobank heeft hier iets op bedacht; geld retourpinnen. Maar hoe gaat dat in z’n werk? 

Geld retourpinnen is een omgekeerde transactie. Je steekt je pas in het apparaat en de winkelier geeft de opdracht om het retourbedrag terug te boeken naar jouw pinpas. Je ontvangt vervolgens een transactiebon waarop de transactiebevestiging op staat. Dit is je bewijs dat je het geld ontvangen hebt (wel even checken natuurlijk!).

Rabobank is de eerste bank die deze dienst aanbiedt. Komend jaar zullen ABN AMRO en ING snel volgen.

Deze manier van terugbetalen kan echter alleen als je de aankoop gepind hebt. Winkels kunnen zelf een minimum- of maximumbedrag bepalen. Nog niet alle winkels maken gebruik van deze mogelijkheid, maar de komende tijd zal hier waarschijnlijk verandering in komen. Het niet alleen handiger voor de klanten maar ook veiliger voor de medewerkers van de winkel omdat er minder contant geld in de kassa zit. Een winkel waar retourpinnen veel voorkomt is kledingwinkel ZARA.

Plaats een reactie

Sitemap