Makkelijk besparen in de keuken

Eten kost over het algemeen veel geld. Vooral als je ‘s avonds een lekkere maaltijd op tafel wilt toveren, moest je soms aardig in de buidel tasten. Wij hebben daarom een paar slimme tips!

Makkelijk besparen in de keuken

Kijk altijd eerst in de koelkast en voorraadkasten of er nog iets bruikbaars ligt voordat je naar de supermarkt sprint. Dit scheelt weer onnodig kopen én weggooien. Houdt je restjes over? Bewaar het voor de volgende dag! Dat scheelt weer een maaltijd.

Koop groente en fruit uit het seizoen

Niet alle groente- en fruitsoorten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Speel hierop in. Groente en fruit uit het seizoen zijn vaak goedkoper dan andere producten en smaken vaak ook beter. Er bestaan speciale groente- en fruitkalenders die een overzicht geven van de producten die in welk seizoen verkrijgbaar zijn. Deze is hier te vinden.

Gebruik eenpersoonsverpakking

Als je een avond alleen eet, kun je in supermarkt is naar de eenpersoonsverpakkingen kijken. Deze zijn precies zo samengesteld dat het genoeg is voor één persoon. Zo betaal je nooit voor eten dat je weggooit en heb je altijd genoeg.

Groenten snijden kost altijd erg veel tijd. Maar met behulp van dit filmpje snij je in een handomdraai al je verse groente!

Plaats een reactie

Sitemap