10 lifehacks voor McDonalds die je nog niet kende

We kennen allemaal dat gevoel wanneer je de McDonalds in stapt. De aanbiedingen van rijk belegde hamburgers en koude milkshakes vliegen je om de oren. Maar hoe kies je slim de juiste maaltijd? Wij laten je zien hoe je met 15 lifehacks voor McDonalds je  favoriete maaltijd goedkoper of zelfs gratis kunt krijgen!

Natuurlijk is McDonalds voedsel niet het allergezondst. Maar af en toe is het gewoon even lekker. En als je dan gaat, dan mag het van ons het liefst zo goedkoop mogelijk.

Dit wil je ook weten: Bij deze fastfoodketen krijg je de meeste frietjes!

1. Unless bestellen

Omdat McDonalds massaproductie draait, kan het zijn dat je een hamburger krijgt die al even ligt te wachten. De kans op een burger die al even ligt is laat in de avond het grootst omdat het op dit tijdstip het rustigst is.

Dit kun je voorkomen door een ‘speciale’ bestelling te plaatsen. Met een speciale bestelling bedoelen we net even iets anders dan gebruikelijk. Door een hamburger te personaliseren kun je bijvoorbeeld de sla of saus verwijderen. Omdat deze producten afwijken van de ‘reguliere’ bestellingen worden deze vers van de pers voor jou klaargemaakt.

2. Een big mac maar dan goedkoper

Dit zelfde trucje kun je ook uitproberen bij een big mac. Hierbij bestel je op een zelfbedieningszuil niet zoals je gewend bent een big mac maar een dubbele cheeseburger. Voeg uien, sla, augurken, mosterd en mayonaise aan toe en je hebt jouw samengestelde big mac.

Een normale big mac kost € 3,45. Jouw dubbele cheeseburger kost € 2,25.

Lifehacks voor McDonalds

3. Probeer van kleine porties

Een hamburger is vaak net te weinig als je kiest voor een snack. Om deze reden scrollen we al snel door naar de menu categorie. Helaas zijn de prijzen voor menu’s de afgelopen jaren erg omhoog gegaan. Kies daarom eens voor het oude vertrouwde happy meal.

Een happy meal is betaalbaar en bestaat uit verschillende dingen waardoor je sneller vol zit dan alleen met 1 grote burger. Een happy meal kost € 4,25 en een ‘volwassen’ menu al gauw € 6,25. Winning.

4. Kleine frisdrank

Heb je zin in iets te drinken? Ga dan voor een kleine frisdrank zonder ijs. Je krijgt dan ongeveer even veel frisdrank als een medium frisdrank mét ijs. Zonde om te betalen voor ijsblokjes. Wees niet bang voor warme frisdrank. Door de frisdrankmachine is het alsnog lekker koel. Zie ook tip 8 hieronder.

5. Sta in voor je rechten

Waarschijnlijk herken je dit wel, je neemt de eerste hap van je hamburger en merkt direct dat deze lauw of zelfs koud is. Wees niet te bescheiden en vraag om een nieuwe burger. Velen zullen het kinderachtig of gierig vinden maar je hebt recht op datgene wat je besteld hebt toch?

Juist, een lekkere warme hamburger. Ook bij de bekende Franse frietjes komt het regelmatig voor dat deze koud of lauw geserveerd worden.

lifehacks voor McDonalds

6. Feedback geven in een enquête

Bij iedere bestelling bij McDonald’s ontvang je een kassabon. Onderaan de kassabon staat zoiets vermeld als ‘de feedback van onze klanten is waardevol voor ons. Vul een enquête in en ontvang een gratis warme drank naar keuze’.

Bij het invullen van de enquête vul je het filiaalnummer in wat op de bon staat. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 2 minuten. Mooi meegenomen als je na het eten nog zin hebt in een kop koffie of cappuccino.

7. Als je jarig bent

Als je jarig bent, heb je bij verecht op gratis eten. Eerder schreven wij al eens dit artikel over alle producten die je gratis kunt claimen op je verjaardag. Ook bij McDonalds ben je op je verjaardag aan het goede adres. Om gratis producten te ontvangen moet je wel eerst de app downloaden. Daarbij dien je je geboortedatum in te vullen.

Je krijg dan het onderstaande scherm te zien als je jarig bent. Het heeft geen zin om hier over te liegen omdat de medewerker kan bij het claimen van ‘jouw cadeautje’ om je legitimatiebewijs kan vragen. Je hebt keuze uit een gratis McFlurry, hamburger of 6 kipnuggets met saus.

lifehacks voor McDonalds

8. Het toilet bezoeken

Bij de meeste McDonalds kun je het toilet gewoon gratis bezoeken. Vestigingen waar dit niet kan, vaak bij vestigingen in de stad, is het mogelijk dat je een kortingsbon ontvangt als je het toilet bezoekt.

Met deze bon kun je een gratis kleine frisdrank halen. Wat voor frisdrank dit is, is aan jou. Handig als je toch naar het toilet gaat en vervolgens weer dorst hebt!

9. Kortingsbonnen

Ook in 2020 is er nog steeds plaatst voor kortingsbonnen! Papieren varianten zijn een beetje uit de tijd maar in de app van McDonalds vind je nog regelmatig kortingsbonnen die een bezoek aan de fastfoodketen een stukje goedkoper maken.

De kortingsbonnen zijn meestal het voordeligst als je samen met iemand gaat. In december kunt profiteren van de december kalender.

10. Mystery shopping

Veel verschillende bronnen claimen dat als je je voordoet als een mystery shopper je beter behandeld wordt. De kans is dan groot dat je een uiterst verse bestelling krijgt en het personeel meer je best voor je doet. Gedraag je als iemand die het filiaal inspecteert en vraag altijd de kassabon.

Ken jij lifehacks voor McDonalds die niet in de lijst staan? Laat het ons dan weten in de onderstaande reacties. Wij zijn benieuwd! 

Lees ook: Zo laat je goedkoop eten thuisbezorgen

Plaats een reactie

Sitemap