Lenzen bestellen: waar krijg jij als student het beste zicht voor de beste prijs?

Zeker 50% van de bevolking heeft zicht correctie nodig en draagt een bril of contactlenzen. Wat opvallend is is dat jongeren/jongvolwassenen in de leeftijdscategorie 16 t/m 30 vaker kiezen voor contactlenzen dan ouderen (bron: CBS). Reden genoeg voor ons om eens verder uit te zoeken waar jij contactlenzen scoort voor de beste prijs. Hiervoor spraken wij Jan van Lensdeal.nl

Hoi Jan, bedankt dat je met ons dit interview wilt doen. Wij hebben ontdekt dat jongeren steeds vaker voor contactlenzen kiezen in plaats van voor een bril. Waar moet je op letten als je contactlenzen online aanschaft?
“Allereerst is het belangrijk dat je je ogen laat opmeten door een optometrist. Hij of zij kan je een goed beeld geven van hoe het ervoor staat met je ogen en wat voor contactlenzen je nodig hebt. Zo’n oog- en lens meting duurt in het begin vaak wat langer dan een routinecontrole als je al wat langer contactlenzen draagt. De optometrist geeft je vaak een setje proeflenzen mee. Je kan dan thuis proberen of het goed past. Dan kan je er voor kiezen om online de set aan te schaffen bij Lensdeal.nl.

En wat zijn precies de voordelen van het online bestellen van contactlenzen?
“Het allergrootste voordeel zit hem natuurlijk in de prijs. Doordat wij geen kosten hebben aan bijvoorbeeld een duur winkelpand en dure apparatuur kunnen we de prijs van onze contactlenzen laag houden. Onze service is bovendien uitstekend. We staan altijd voor de klant klaar en we adviseren hen graag!”

Vaak hoor je de termen dag- en maandlenzen. Waar zit hem precies het verschil in?
“Uiteraard zit het grote verschil hem natuurlijk in het feit dat je daglenzen één dag draagt en maandlenzen een maand, haha. Maar voordelen van daglenzen ten opzichte van maandlenzen is bijvoorbeeld dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt en ze dus ook niet hoeft schoontemaken. ‘S avonds kan je de contactlenzen weer weggooien, dus je hebt geen vloeistof kosten. Ook zijn daglenzen erg hygiënisch. Voor mensen met allergieën worden vaak daglenzen geadviseerd. Het voordeel van maandlenzen is dat ze vaak goedkoper zijn, daar tegenover staat dat met daglenzen je iedere dag een schone en nieuwe lens hebt naast het gemak.

Wat zijn goede lenzen voor studenten?
“Goede lenzen voor studenten? Wij hebben een heel assortiment met goede lenzen voor studenten! Geen lensdrager is hetzelfde. We adviseren mensen altijd om in ieder geval te gaan voor comfort. Je ogen zijn geen speelgoed. Contactlenzen moeten comfortabel voelen, en prijs is van ondergeschikt belang. Als studenten advies nodig hebben, kunnen ze in ieder altijd bij ons terecht!”

Bedankt voor het interview, Jan! Wij hebben inmiddels meer inzicht gekregen in het online bestellen van contactlenzen!

Goed om te weten:

  • Heel af en toe worden contactlenzen vergoed vanuit de basisverzekering. Als je bijvoorbeeld een oogafwijking hebt of contactlenzen moet dragen om een andere medische reden. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je de kosten wel vergoed krijgen, al verschilt dit erg per verzekeraar. Meestal ontvang je over een periode van 2 jaar bijvoorbeeld €150,-. De facturen van Lensdeal worden geaccepteerd door de zorgverzekeraars.
  • Bij sommige online aanbieders is het mogelijk om een lenzenabonnement af te sluiten. Als jij niet iedere maand handmatig jouw lenzen wilt bestellen kan dit handig zijn. Je krijgt dan ongeveer 1 keer per 3 maanden een setjes lenzen thuisgestuurd. De kosten per maand worden automatisch afgeschreven.

Lees ook: De goedkoopste zorgverzekering met het aantrekkelijkste eigen risico

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Plaats een reactie

Sitemap