Krap bij kas? Slimme tips voor een goedkope stapavond

In deze meeste studentensteden kun je stappen alsof de volgende morgen niet bestaat. In het centrum van de stad zit op elke hoek wel een gezellige kroeg waar je biertjes kunt drinken. Helaas heb je als student geen oneindige geldboom in de tuin en moet je af en toe op de kleintjes letten. In dit artikel geven we 5 eenvoudige tips voor een leuke en goedkope stapavond!

1. Bepaal je budget

Een inkoppertje maar zeker noodzakelijk. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je op een avond wilt uitgeven. Ga je maximaal 20 euro uitgeven? Dan neem je ook alleen 20 euro mee en meer niet. In de meeste kroegen kun je tegenwoordig ook pinnen, laat daarom je pinpas thuis. Anders kan de verleiding nog wel eens te groot worden! Bovendien heb je met een pinpas veel minder overzicht dan met contant geld.

2. Geef geen rondjes

Wanneer je een keer wat minder te besteden heb, kun je beter geen rondjes geven. Je kunt in dat geval beter alleen je eigen drankjes betalen. Je kunt er ook voor kiezen om een gezamenlijk pot te maken. Iedereen pot dan 20 euro en haalt om de beurt drinken. Je weet zeker dat iedereen hetzelfde bedrag inlegt en je kunt van het totaal bedrag in de pot heel wat biertjes halen.

3. Goedkope stapavond met acties en piekuren

De meeste studentenkroegen hanteren een piekuur. Dit doen ze om de kroeg eerder op de avond ook vol te krijgen. Tijdens een piekuur krijg je bijvoorbeeld twee biertjes voor de prijs van een of je betaalt 1 euro per shot. Volg op Facebook een paar van je favoriete kroegen. Zo ben je altijd op de hoogte van de voordeligste piekuren!

4. Sla de vette hap over

Hoe verleidelijk dat broodje döner kebab of die heerlijke pizza salami er ‘s nachts ook uitziet, doe het niet! Haal voor je de stad in gaat alvast wat eten in voor thuis. Dit is een stuk goedkoper en waarschijnlijk ook een stuk minder ongezond. Bovendien zorgt een vette hap ‘s nachts nog wel eens voor een nachtelijk sprintje naar de WC.

5. Geef een huisfeestje

Een andere optie is om een huisfeestje te geven. Sla wat goedkope drank en snacks en vraag je gasten een kleine bijdrage te doen. Je kunt ook vragen of je gasten zelf wat drank meenemen. Plezier gegarandeerd! Een nadeel van een huisfeestje is de rommel the day after…

Plaats een reactie

Sitemap