Je telefoon goed beschermen: dat doe je zo

Ben jij iemand die gemakkelijk een telefoon laat vallen, met alle gevolgen van dien? Dat is natuurlijk niet fijn, zeker als het schade toebrengt aan jouw telefoon. Een barst of knopjes die niet meer naar behoren werken: het is uiteraard niet leuk. En om dit dan weer te laten repareren, dat gaat ook weer een hoop geld kosten. Het is daarom zeer verstandig om te allen tijde jouw telefoon goed te blijven beschermen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, dus lees vooral verder als je hier meer over te weten wilt komen.

Plaats een screenprotector op je scherm

Het eerste wat je kunt doen om jouw telefoon voortaan beter te beschermen, is het gebruiken van een screenprotector. De naam geeft het al aan: een screenprotector wordt gebruikt om het scherm van je telefoon te beschermen. Een screenprotector is een bijna onzichtbare beschermlaag, waar je ontzettend veel aan kunt hebben. Het is de bedoeling dat je deze protector over de telefoon heen plaatst, zodat het een goede bescherming biedt voor jouw scherm. Jouw telefoon beter beschermen tegen bijvoorbeeld vallen kun je hiermee realiseren. En dat heeft uiteraard een hoop voordelen.

Er zijn verschillende soorten screenprotectors te koop. Denk aan een screenprotector van plastic folie of bijvoorbeeld eentje van gehard glas. Veel bescherming nodig voor jouw telefoonscherm? Dan is het een aanrader om te kiezen voor de screenprotector van gehard glas, omdat dit wat steviger is en dus meer bestendig is tegen bijvoorbeeld valschade. Je kunt een screenprotector zelf aanbrengen, als is dit wel een zeer nauwkeurig klusje. Als je het nog niet eerder gedaan hebt, kan het daarom ook een goede optie zijn om het te laten doen door een professional bij bijvoorbeeld een telefoonwinkel. Dan weet je zeker dat het goed op je scherm geplaatst wordt.

telefoon bescherming

Probeer water zoveel mogelijk te vermijden

Een belangrijke tip als je nog wel eens problemen hebt met jouw telefoon: vermijd water. Water en smartphones zijn vaak namelijk geen beste vrienden. Als jouw telefoon in contact komt met veel water, kan het namelijk zomaar eens zo zijn dat jouw telefoon hier stuk van gaat. En dat is natuurlijk ontzettend zonde, want repareren of een nieuwe telefoon kopen kan flink wat gaan kosten. Tegenwoordig zijn er uiteraard ook al een aantal smartphones waterbestendig, maar dit is lang niet altijd zo. Hoe dan ook is het altijd goed om veel water met je telefoon te vermijden. Je kunt er maar beter zeker van zijn, zodat jouw telefoon goed blijft werken.

Een stevig telefoonhoesje gebruiken

Een andere manier om jouw telefoon beter te beschermen, is met behulp van een goed telefoonhoesje. Een telefoonhoesje biedt namelijk een hoop extra bescherming. Wel is het belangrijk dat je dus een goed telefoonhoesje koopt waar je dus echt wat aan hebt. Er zijn veel verschillende soorten te koop, waardoor het verstandig is om deze uitgebreid met elkaar te vergelijken. Ben jij iemand die regelmatig zijn/haar telefoon laat vallen? Dan is het een aanrader te kiezen voor bijvoorbeeld een bookcase of flipcase. Hiermee zijn zowel de voor- als achterkant van jouw telefoon beschermd. Dit kan vooral handig zijn om te hebben als je bijvoorbeeld op pad gaat en een goede bescherming van jouw telefoon wilt hebben. Ook zou je kunnen kiezen voor backcover telefoonhoesjes. Zoals je al van de naam kunt aflezen, wordt hiermee alleen de achterkant (en zijkanten) van de smartphone beschermd. Kijk bij het zoeken naar een geschikt telefoonhoesje niet alleen naar of deze mooi is, het bieden van bescherming is ook enorm belangrijk!

Verzekering afsluiten

Nog een andere optie om je telefoon te beschermen zou kunnen zijn het afsluiten van een verzekering. Dit kan handig zijn als jij iemand bent die regelmatig schade heeft aan zijn/haar telefoon. Met een verzekering kan bepaalde schade worden vergoed, wat zeker fijn kan zijn. Er zijn verschillende telefoonverzekeringen, dus het is goed om er een aantal met elkaar te vergelijken. De ene is misschien wel verzekerd tegen valschade, maar niet tegen waterschade. Kijk goed wat jij belangrijk vindt en kies op basis daarvan een geschikte verzekering uit. Zorg ervoor dat je er een goed gevoel bij hebt, je betaalt er tenslotte geld voor.

Deze tips kunnen je erbij helpen om jouw telefoon voortaan beter te beschermen. En dat kan zeker handig zijn, al helemaal als jij regelmatig schade hebt. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw telefoon, is bescherming van groot belang. Probeer hier dus zeker voor te zorgen, want hier kun je veel profijt van hebben.

Plaats een reactie

Sitemap