Je studentenkamer een nieuwe look geven

Is je studentenkamer een zooitje of kan deze wel een upgrade gebruiken? Er zijn maar genoeg manieren om je studentenkamer, ook met beperkt budget, een nieuwe look te geven! We geven je dan ook graag wat tips ter inspiratie.

1. Doe eens gek met een kleurtje

Heb je een aantal mooie witte wanden? Geef een van deze wanden dan eens een likje verf met een vrolijk kleurtje. Een hele muur of een deel van de muur in een andere kleur verven geeft je studentenkamer direct een andere look. Gebruik hoge kwaliteits verf zoals sikkens verf zodat je zeker weet dat de verf lang blijft zitten en je niet over twee maanden weer aan het schilderen moet. Wil je het helemaal goed aanpakken? Kies dan voor sikkens alpha rezisto mat verf: deze verf is vlekafstotend en super makkelijk te reinigen.

2. De meubels upgraden

Is een gekleurde muur iets teveel van het goede maar wil je wel een groot verschil zien? Geef dan je meubelstukken eens een nieuwe look met een likje verf. Even opschuren, een mooie kleur uitkiezen, strak in de lak zetten en je hebt zo een andere stijl te pakken. Heb je nieuwe meubels nodig? Kies dan voor tweedehandse meubelstukken en knap deze zelf op met een laagje verf.

3. Breng wat planten naar binnen

Een stoere urban jungle geeft een ruimte direct een andere uitstraling. Hoe meer planten in je kamer, hoe nieuwer de look! Wist je trouwens dat planten ook bijdragen aan je creativiteit, productiviteit en concentratievermogen? Planten houden de kwaliteit van de lucht op peil en dit heeft allerlei gezondheidsvoordelen!

4. Kies wat decoratieve items

Kies wat decoratieve items

Een andere leuke manier om je kamer direct een andere look te geven is door wat decoratieve items aan te schaffen zoals kussens en kleden. Een tof vloerkleed onder je bed of bureau maakt de ruimte een stuk gezelliger en uitnodigender. Match hier vervolgens wat passende kussens bij voor bed, stoelen en banken en je maakt er in no-time een andere ruimte van!

5. Een fotomuur

Je zal vast genoeg leuke foto’s hebben die wel een plaatsje in je kamer verdienen. Print de foto’s online uit en maak er een toffe fotocollage van voor een van je muren. Schaf een groot aantal fotolijstjes aan, steek de foto’s erin en hang ze op een creatieve manier aan je muur. In plaats van foto’s kun je natuurlijk ook voor mooie kunstwerken of kleurrijke afbeeldingen kiezen. Zo geef je jouw kamer in een handomdraai een nieuwe look!

 

Plaats een reactie

Sitemap