Je studentenkamer een make-over geven? Dat doe je zo

Vind je jouw studentenkamer niet echt een gezelliger plek meer? Dan kun je ervoor kiezen om je studentenkamer een make-over te geven. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Door je studentenkamer een make-over te geven, ziet het er weer als nieuw uit en kun je er de komende tijd weer goed tegenaan. Maar hoe doe je dat, je studentenkamer een make-over geven? Wij zetten hieronder wat tips op een rij ter inspiratie!

Muren pimpen

Waar je aan kunt denken bij een studentenkamer make-over? Aan het pimpen van je muren! Let wel op, want dit is niet altijd toegestaan. Kijk eerst naar je mogelijkheden en of het toegestaan is om de muren zelf aan te passen. Mocht dit het geval zijn, dan is dat mooi meegenomen. De muren spelen namelijk een grote rol in jouw studentenkamer. Zodra je de muren verandert, zal jouw studentenkamer er direct heel anders uitzien.

Maar hoe kun je jouw muren dan goed pimpen? Ten eerste zou je kunnen denken aan het verven van je muren. Een nieuw kleurtje op de muren kan wonderen doen en is daarom zeker het overwegen waard. Je kunt kiezen voor een neutraal kleurtje dat tijdloos is en altijd-goed is, maar je zou ook voor meer opvallende muren kunnen gaan door bijvoorbeeld te kiezen voor een fellere kleur. Met het schilderen van je muren kun je dan ook zelf aan de slag, want vaak is dit zo gebeurd.

Naast het schilderen van je muren zou het ook een idee kunnen zijn om te kiezen voor behang. Ook hierbij zijn je mogelijkheden eindeloos. Een neutrale kleur, felle kleur of behang met een mooi patroon: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Behang kan zeer mooi staan in je studentenkamer, waardoor je hier ook zeker over na kunt denken. Behangen kun je zelf doen, maar kan best lastig zijn als je hier geen ervaring in hebt. Het kan in dit geval vaak geen kwaad om wat hulp in te schakelen.

Nieuwe meubels

Als je jouw studentenkamer anders wilt gaan inrichten, zou je ook kunnen nadenken over nieuwe meubels. Zeker als jouw huidige meubels al best verouderd zijn en je hier genoeg van hebt, kan dit een leuk idee zijn. Nieuwe meubels kunnen een flinke investering zijn, maar dit hoeft niet. Je kunt uiteraard voor dure meubels kiezen, maar het is vaak ook prima mogelijk om goedkope meubels aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tweedehands meubels. Tweedehands meubels kunnen vaak nog prima gebruikt worden en een leuke toevoeging zijn voor jouw studentenkamer. Niet helemaal tevreden met de kleur van een tweedehands meubel? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om deze te verven. Zo ziet het er vast weer uit als nieuw en ben je helemaal niet zo veel geld kwijt.

Raamdecoratie

Beschik jij in je studentenkamer nog niet over raamdecoratie of is jouw huidige raamdecoratie best verouderd? Als je op zoek bent naar studentenkamer inspiratie, dan kun je zeker kijken naar nieuwe raamdecoratie. Bij raamdecoratie zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld gordijnen. Niet alleen kun je hiermee de lichtinval bepalen, ook brengt het meer sfeer met zich mee. Ga hier dus zeker eens naar kijken als je jouw studentenkamer gezellig wilt inrichten!

Verlichting

Een van de beste tips om in gedachten te houden bij een studentenkamer inrichten, is verlichting. Verlichting speelt namelijk een grotere rol dan je misschien wel denkt. In je studentenkamer is ten eerste basisverlichting essentieel. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan inbouwspots. Wil je jouw studentenkamer graag nog meer sfeer geven? Dan kan ook sfeerverlichting nog een prima mogelijkheid zijn. Met verlichting kun je voor een groot deel de sfeer in je studentenkamer bepalen, dus denk hier zeker over na.

Accessoires

Zeg je gezelligheid in een kamer, dan zeg je accessoires. Dit kan dus eigenlijk ook niet ontbreken in jouw studentenkamer. Met behulp van accessoires kun je jouw studentenkamer zo gezellig maken als je maar wilt. Vazen, sierkussens, plaids, vloerkleden, kamerplanten, wanddecoratie: je hebt ruime keuze. Maak hier dus zeker gebruik van als je jouw studentenkamer een make-over wilt geven.

Accessoires studentenkamer

Of je nu een kleine of grote studentenkamer wilt inrichten, deze tips kun je in gedachten houden. Het is zeker mogelijk om jouw studentenkamer een nieuwe uitstraling te geven. Zeker als je jouw huidige kamer een beetje zat bent, kan het tijd zijn voor verandering. Deze tips kunnen je in ieder geval al een eindje op weg helpen. Wie weet ziet jouw studentenkamer er binnenkort dan ook wel heel anders uit!

Plaats een reactie

Sitemap