Sinterklaas komt er weer aan, dus met een beetje geluk kun je schamele studenten inboedel een beetje uitbreiden. Maar heb je er wel eens over nagedacht welke spullen je echt dierbaar zijn, en wat er zou gebeuren als je spullen onverhoopt beschadigd of gestolen worden? Een simpele verzekering kan je helpen.
Vooral buitenshuis zorgen over spullen
In 2015 deed website Studenten Wegwijzer onderzoek naar veiligheid en verzekeringen onder ruim 1000 studenten. Daaruit bleek dat maar 46% procent van de uitwonende studenten aangaf een inboedelverzekering voor de studentenkamer te hebben. Maar liefst 36% gaf aan het niet te weten, dus echt ‘high interest’ is het onderwerp kennelijk niet.
Verder bleek van de verzekerde studenten maar 16% een zogenaamde buitenshuis verzekering te hebben. En dat terwijl verderop in het onderzoek bleek dat studenten zich juist de meeste zorgen maken over hun spullen buitenshuis…
Verzekering hoeft niet duur te zijn
Een ‘gewone’ inboedelverzekering kost al gauw 10 a 15 euro per maand. Geen wonder dat studenten dat bedrag liever in de kroeg uitgeven. Maar wist je dat je voor een studentenkamer tegenwoordig ook speciale voordelige studentenverzekeringen kunt afsluiten? Daarmee kun je al onder de 3 euro per maand je spullen verzekeren. En dat is dan weer niet heel erg veel voor een beetje gemoedsrust. Op een website als Inboedelverzekering-studenten.com kun je meer te weten komen over deze speciale inboedelverzekeringen voor studentenkamers.
Zelf risico’s verkleinen
Uiteraard kun je zelf ook het nodige doen om je spullen te beschermen. De simpelste oplossing is om waardevolle artikelen zoals je laptop en smartphone niet onbeheerd achter te laten. Je apparatuur automatisch laten vergrendelen zodat een eventuele dief er niks mee kan is ook een makkelijke tip om je spullen onaantrekkelijker te maken. Verder kun je gebruik maken van “Find my…” apps waarmee je een verdwenen apparaat op afstand kunt blokkeren en terugvinden op de kaart. Last but not least is een goed slot op je kamerdeur én beveiliging van de buitendeur van je studentenhuis een must. Nog meer informatie vind je o.a. op de website VanAtot Zekerheid.
Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij