Je geld onder controle houden in je studententijd: dit zijn de beste tips

Als student kan het soms lastig zijn om je geld onder controle te houden. Leuke feestjes, activiteiten, spullen voor in je studentenkamer en boodschappen: het kan allemaal flink in de kosten oplopen. Toch wil je er uiteraard voor zorgen dat je ook weer niet te veel geld uitgeeft, zeker met een studentenbudget. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen? Er zijn een aantal tips die je kunt onthouden als je jouw geld graag onder controle wilt houden in je studententijd. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Kan je korting krijgen?

Geld besparen als student? Kijk eens of je korting kunt krijgen. Nu hoor ik je denken: hoe dan? Nou, als student kun je in sommige gevallen korting krijgen, wat natuurlijk enorm mooi meegenomen is. Denk bijvoorbeeld aan korting bij de sportschool, bioscoop, restaurants, cafés en ga zo maar door. Ga eens na of dit bij jouw studie van toepassing is. Als het zo is, is dit natuurlijk enorm fijn. Zo profiteer je van korting en bespaar je dus geld.

Koop tweedehands

Hoe je jouw geld ook meer onder controle kunt houden als student? Door eens wat vaker voor het kopen van tweedehands spullen te kiezen, kun je namelijk flink wat geld besparen. Als je echt iets hard nodig hebt, bijvoorbeeld voor je studentenkamer, ga dan eens op zoek naar tweedehands spullen. Of het nu een kaast, bed, laptop of studieboeken zijn: het kan je best een hoop geld schelen als je eens wat vaker tweedehands iets koopt. Kijk eens of hetgeen dat je nodig hebt tweedehands te verkrijgen is en of dit nog in een prima staat verkeert. Als dit het geval is, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Zo bespaar je geld en kun je het waarschijnlijk nog best een tijdje gaan gebruiken: win-win!

Koop niet meer dan op je boodschappenlijst staat

Je kent het vast wel: je loopt in de supermarkt en gooit vaak wat extra’s in je winkelwagen. Dingen die je misschien wel helemaal niet zo hard nodig hebt. En ja, dat kan in de kosten gaan oplopen. Als je slim wilt omgaan met geld, is het verstandig om voortaan alleen te kopen wat op je boodschappenlijst staat. En dat betekent dat je dus alleen moet meenemen wat je écht nodig hebt om bijvoorbeeld een bepaald recept te maken. Tuurlijk kun je heus wel een keertje een snack meenemen of iets anders, maar probeer dit niet elke keer te doen. Maak een boodschappenlijst en probeer jezelf hier zo goed mogelijk aan te houden. Je zult zien dat je in dit geval best wat geld kunt besparen op je boodschappen, wat uiteraard een voordeel is.

Ga je abonnementen en verzekeringen eens na

Ben jij iemand die veel abonnementen heeft? Een abonnement op een bepaalde streamingdienst, voor je telefoon of bijvoorbeeld op een tijdschrift. Ga eens na of deze abonnementen allemaal echt nodig zijn, of dat het niet essentieel is. Als het niet essentieel is, stop er dan mee. Het kan je in de maand best wat geld besparen. Leren omgaan met geld is belangrijk, dus besef goed wat je echt nodig hebt en wat minder. Naast het checken van jouw abonnementen, kan het ook verstandig zijn om jouw verzekeringen eens na te lopen. Misschien is een bepaalde verzekering namelijk bij een andere aanbieder wel stukken goedkoper. Zeker de moeite waard om eens te checken.

Goedkoper stappen

Het is vaak een van de grootste kostenposten bij studenten: uitgaan. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze kosten wat te verminderen. En ja, dan kun je nog steeds uitgaan. Hoe je beter kunt omgaan met geld als je wilt gaan stappen? Je kunt hier een aantal dingen voor doen. Ten eerste is het verstandig om clubs die entree vragen te vermijden. Er zijn genoeg clubs of barretjes waarbij dit niet het geval is en waar het net zo leuk kan zijn. Ook kan het handig zijn om vooraf een bepaald budget te kiezen. Neem dan ook niet meer geld mee, zodat je hier niet overheen kunt gaan. Ook kan het handig zijn om van tevoren gewoon thuis alvast iets te drinken. Als je eenmaal op stap bent, kies dan voor de goedkopere drankjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bier en wijn, dit is een stuk goedkoper dan een mix drankje. Hoe je ook geld kunt besparen als student tijdens het uitgaan? Ga op zoek naar barretjes of clubs met happy hour!

Goedkoop stappen

Goed met geld omgaan kan in sommige gevallen best lastig zijn. Als student wil je tenslotte wel blijven doen wat je het liefst doet. Je moet uiteraard wel volop van je studententijd genieten. In sommige gevallen kan beter omgaan met geld echter geen kwaad, je kunt het altijd proberen. Geld sparen en dus besparen als student is tenslotte altijd fijn!

Plaats een reactie

Sitemap