Je gedeelde badkamer goedkoop opknappen? 6 tips

 

Voor veel studenten is de badkamer een grote ergernis. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het een gedeelde ruimte is. Je hebt dus weinig zin om er veel geld aan te spenderen. Tegelijkertijd is de badkamer wel een belangrijke ruimte die comfortabel moet zijn. Is de gedeelde badkamer echt aan een opknapbeurt toe? Verzamel samen wat geld en knap hem goedkoop én mooi op!

1. Huisbaas of zelf?

De badkamer hoort bij de gedeelde ruimtes. In sommige gevallen is de huisbaas hier verantwoordelijk voor. Is de badkamer echt slecht aan het worden, dan licht je je huisbaas in. Hij is in elk geval verplicht te zorgen voor een fatsoenlijke accommodatie. Is de huisbaar wel verantwoordelijk, maar niet bereid mee te werken? Dan kun je het voorleggen aan de geschillencommissie. Je kunt eventueel zelfs juridische stappen ondernemen. Is er geen huisbaas, of is de huisbaas niet verantwoordelijk voor de gedeelde ruimtes? Dan kun je het werk eventueel zelf doen (met je medestudenten).

2. Badkamertegels

Badkamertegels zijn meestal niet goedkoop. Toch is het vaak nodig om deze te vervangen. Heeft jullie studentenbadkamer kapotte of veel te oude tegels? Tijd voor iets nieuws. Tips om hiermee te besparen:

  • Moeten de tegels echt vervangen worden? Soms kan het schilderen van de tegels voldoende zijn als tijdelijke opknapbeurt
  • Ga je de oude tegels wegbreken? Dit kun je meestal zelf als je het goede materiaal hebt
  • Koop nieuwe tegels goedkoop, bijvoorbeeld goedkope tegels via tegeldepot
  • Heb je geen ervaring? Vraag dan iemand met ervaring voor het tegelen, anders is de kans groot dat het niet goed gaat

3. Leidingen laten zitten

Het is verleidelijk om de renovatie groots aan te pakken. Dat is echter ook een heel stuk duurder. Vooral het verleggen van leidingen is erg duur. Het is dus beter om de leidingen op hun plaats te laten zitten. Dat betekent ook dat de indeling van de badkamer hetzelfde zal blijven. Wil je toch de leidingen verleggen, laat dat dan na het wegbreken van de tegels door een loodgieter doen.

Badkamer opknappen

4. Ga voor een nieuwe douche en douchekop

Het is helemaal niet duur om een thermostaat douche te vervangen. Het grote voordeel is dat de hele doucheruimte daar flink van opknapt. Ga voor een nieuwe douche, nieuwe slang en natuurlijk een passende nieuwe douchekop. Ga je voor een modelletje regendouche (is tegenwoordig heel betaalbaar) dan heb je meteen een luxe uitstraling.

5. Douchewand of douchegordijn

Wil je je badkamer low budget opknappen? Meet dan de afmetingen van de ruimte waarin je doucht. Moet je een standaard afmeting hebben, dan kun je kiezen voor een glazen douchewand. Dit is een kwestie van geluk of het past: er zijn enkele standaardmaten en die zijn heel goedkoop. Heb je afwijkende maten? Dan ga je beter voor een douchegordijn dat je gewoon elke paar maanden vervangt. Hang het douchegordijn aan een mooie rail die er leuk uitziet.

6. Badkamermeubel

Een badkamermeubel is vaak duur. Maar dat geldt alleen als je een luxe model zoekt. Hou je het simpel, dan kun je hele goedkope vinden. Kijk ook eens op marktplaats. Veel mensen die gaan verhuizen vinden het badkamermeubel niet mooi en zetten het te koop terwijl het nog in prima staat is. Ga je ergens kijken? Let dan vooral op bij alle hoeken en naden of er geen beschadigingen zijn door vocht.

Een badkamer opknappen hoeft helemaal niet duur te zijn. Zolang je gebruik maakt van je eigen klusvaardigheid en die van de mensen om je heen, kun je al veel geld besparen. Verder is het gebruik van voordelige materialen natuurlijk ook een must. Wil je huisbaas niet meewerken, of heb je geen huisbaas? Dan knap je met deze tips je badkamer zelf goedkoop én mooi op. Heb je eigenlijk te weinig geld om de badkamer op te knappen? Check deze tips om geld te besparen en maak een spaarpot voor die badkamer.

 

Plaats een reactie

Sitemap