iPhone start niet meer op of is traag? Zo verhelp je het

Veel mensen kunnen intussen geen dag meer zonder hun smartphone. Sterker nog, als ze hem al een paar uur niet bij zich hebben, voelt het alsof er iets heel belangrijks mist. Smartphones zijn dan ook het belangrijkste middel om contact te houden met je vrienden en medestudenten. Helemaal nu je door de maatregelen om het coronavirus onder controle te houden, niet meer zomaar kunt afspreken met anderen. Zul je net zien dat dan ook precies nu je iPhone niet meer wil opstarten of heel traag wordt. Als student heb je niet zomaar geld voor een dure reparatie, of de aanschaf van een andere mobiel. Wat kun je doen om de problemen te verhelpen?

Wat te doen als je iPhone niet meer op wil starten

Gaat je iPhone helemaal niet meer aan, dan kan dat een aantal oorzaken hebben. Ten eerste, een beetje voor de hand liggend, is een lege accu. Maar het kan ook zijn dat deze niet meer oplaadt doordat er vuil in de oplaadpoort zit. Probeer vuil er met een pincet of tandenstoker uit te halen.

Zou de batterij voldoende opgeladen moeten zijn, maar gaat de telefoon nog steeds niet aan? Dan kun je deze geforceerd proberen te herstarten. Dit doe je door de volume omhoog-knop en de volume omlaag-knop in te drukken. Houd vervolgens de aan/uit knop ingedrukt totdat je het Apple logo op het scherm ziet verschijnen. Heb je een ouder type? Dan moet je de homeknop en de aan/uit knop tegelijkertijd gedurende tien seconden indrukken. Als het goed is start de telefoon nu weer opnieuw op.

Soms is software er de oorzaak van dat de telefoon niet meer aangaat. In dit geval moet je de software herstellen, hieronder lees je hoe je dat doet.

Terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Start je iPhone niet meer goed op, werkt, deze traag, loopt de batterij erg snel leeg of werkt bijvoorbeeld de camera niet meer? Vaak helpt het om de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Vergeet hierbij niet om eerst een backup te maken. Volg hiervoor de volgende stappen: open de instellingenapp, tik op je naam, kies voor iCloud, tik op ‘iCloud reservekopie’ en schakel vervolgens de iCloud reservekopie in.

Vervolgens kun je de telefoon resetten naar de fabrieksinstellingen, dit noem je ook wel iPhone herstellen. Doe dit door de instellingenapp te openen, te tikken op ‘Algemeen’, te kiezen voor ‘Stel opnieuw in’, te tikken op ‘Wis alle inhoud en instellingen’, nog een keer te tikken op ‘Wis nu’, je toegangscode in te voeren en vervolgens te tikken op ‘Wis iPhone’.

Toch op zoek naar een ander toestel?

Toch op zoek naar een ander toestel

Hoewel met deze stappen al heel wat problemen verholpen zouden moeten zijn, kan het zijn dat je iPhone toch niet meer wil opstarten of niet goed meer werkt. Moet je op zoek naar een ander toestel? Via Apple Trade Inn, een inkoper, een elektronicazaak of Marktplaats bijvoorbeeld kun je nog geld terugkrijgen voor je oude telefoon. Dit kan een paar tientjes tot welke honderden euro’s opleveren. En dat scheelt weer bij de aankoop van een nieuwe smartphone!

Plaats een reactie

Sitemap