Hou meer geld over door te stoppen met roken

Het einde van het jaar is in zicht. Nog 2 dagen en dan is het alweer 1 januari 2016. Dat is ook de datum dat veel rokers besluiten te stoppen met roken. Maar stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de volgende tips kun je succesvol stoppen met roken en vervolgens veel geld overhouden. 

Ook hedendaags rookt nog één op de drie Nederlanders. Een sigaretje tegen de stress, uit gewoonte of omdat je het gewoon heel lekker vindt. De laatste jaren is het aantal rokende studenten wel iets gedaald maar dit kan nog altijd minder. Zoals iedereen weet is roken duur en wordt het alsmaar duurder. Door te stoppen kun je veel geld overhouden voor leuke dingen.

Allereerst als je besloten hebt te stoppen met roken moet je voor jezelf weten waarom je graag wilt stoppen. De reden ‘het is te duur’ is niet altijd een goede reden. Aanvullende redenen kunnen zijn slecht voor gezond of voor je omgeving. Maak een lijstje met punten waarom je wilt stoppen en sla deze op in je telefoon. Bekijk hem op een dag als je trek heb in een sigaret.

Stappenplan stoppen met roken

Het is voor de meeste rokers lastig om te stoppen met roken.Een stappenplan kan helpen bij het stoppen.

  • Stap 1. Plan een stop datum (misschien is 1 januari iets te snel?).
  • Stap 2. Vertel vrienden en familie dat je gaat stoppen met roken. Op deze manier is de druk groter om gestopt te blijven en krijg je meer steun.
  • Stap 3. Plan uitdagingen in tijdens het stoppen zodat je voldoende afleiding hebt.
  • Stap 4. Verwijder alle sigaretten en tabaksproducten uit huis zodat je niet in de verleiding kan komen.

Op de website nustoppenmetroken.nl staan verschillende manieren om te stoppen met roken. Cold turkey is het abrupt stoppen met roken. Veel ex-rokers hebben hier succes mee gehad. Maar niet iedereen kan zo per direct stoppen met nicotine. Daarvoor zijn er andere hulpmiddelen ontwikkeld zoals pleisters en kauwgom.

Bron: nustoppenmetroken.nl

Plaats een reactie

Sitemap