Hoe vind je snel een bijbaan

De huur, boodschappen, uitgaan en collegegeld gaan je al (kersverse) student niet in de koude kleren zitten. Je kunt je lening natuurlijk opschroeven tot het maximale, maar je kunt natuurlijk ook een bijbaantje zoeken. Naast geld levert het ook ervaring op voor je verdere carrière. Maar hoe vind je snel een bijbaan? Wij helpen je een handje op weg!

Kennissenkring

De eerste stap die je kunt zetten opzoek naar een bijbaan is het inlichten van vrienden, familie en kennissen. Misschien weten zij iets of kunnen zij jou aanbevelingen bij hun werkgever. Je kunt je kennissenkring natuurlijk face-to-face op de hoogte stellen maar via sociale media gaat dit natuurlijk veel sneller! Facebook en Twitter zijn prima kanalen om een oproepje te plaatsen. LinkedIn is ook erg handig wanneer je een wat gerichtere bijbaan zoekt.

De stad in voor een bijbaan

Vraag eens rond bij verschillende winkels en/of bedrijven in jouw (nieuwe) studentenstad. Veel winkeliers plakken nog heel ‘old school’ oproepjes op de winkelruit. Lijkt het je leuk om in een winkel te werken? Vraag bij de winkel om een inschrijfforumlier en duimen maar! Ook in huis-aan-huis blaadjes zoals de regionale krant en folders staan nog heel vaak vacatures voor bijbaantjes. Weet jij een leuk winkeltje in de stad maar is er geen vacature? Ga er naar toe en vul een ‘open sollicitatie’ in. Wie weet neemt er iemand binnen een maand wel ontslag en wordt jij als eerste aangenomen!

Bijbaan via social media

Ook is het handig om verschillende bedrijven te volgen op social media. Wanneer er een vacature vrij komt bij het bedrijf, wordt dit vaak als eerste gedeeld op de social media kanalen van het bedrijf. Vooral op Twitter en LinkedIn zie je vaak vacatures verschijnen. Zie je iets wat je leuk lijkt? Meestal kun je meteen solliciteren!

Een beetje extra hulp

Heb je na de bovenstaande tips nog geen bijbaan gevonden? Dan kun je er over na denken om je in te schrijven bij een uitzendbureau zoals Randstad, Jobbird of Young Capital. Een uitzendbureau kan je vertellen welke bijbaantjes er momenteel beschikbaar zijn en je helpen met solliciteren. Ook kun je vaak makkelijk je eigen uren en beschikbaarheid doorgeven. Echter zit er ook een keerzijde aan solliciteren bij een uitzendbureau. Zij moeten er immers ook iets aan verdienen. Vaak houdt je baas een percentage (een paar procent) van je loon in, dat voor het uitzendbureau bestemt is.

1 gedachte over “Hoe vind je snel een bijbaan”

  1. Als startende ondernemer met behoefte aan part time hulp van een niet te dure arbeidskracht zou ik de vraag ook andersom kunnen stellen. “Hoe vind je snel een student?”.
    Ik denk dat er vele studenten zijn die goed zijn in e marketing, social media en website bouw en die een bijbaantje zoeken. Mijn kennis op deze gebieden laat te wensen over, dus een match is snel gemaakt.
    Maar hoe vind je die studenten???
    Bij interesse bezoek http://www.21deg.nl en neem comtact op!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap