Hoe overleef je studiejaar 2020/2021?

Het studiejaar 2020/2021 staat weer voor de deur. Hoewel het door covid-19 nog even afwachten is of we daadwerkelijk weer de collegebanken in kunnen, hebben wij al wel vast een aantal tips. Een goed begin is het halve werk en daarom hebben wij voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je succesvol aan je studiejaar kan beginnen.

#1 Plannen, plannen en nog eens plannen

Voor iedere student geldt: plannen is de basis. Het is ontzettend belangrijk om je tijd logisch en haalbaar in te delen. Een studie kost doorgaans erg veel tijd en daarom is het belangrijk om op een goede manier te plannen. Investeer dus in een goede planner. Dit kan een digitale planner zijn, maar dit kan ook een ‘old school’ offline agenda zijn. Zorg dat je wekelijks voldoende studietijd in plant, maar hou ook ruimte voor leuke dingen.

Hoewel een digitale planner natuurlijk een stuk populairder is, zijn nog steeds veel studenten van mening dat een ‘ouderwetse’ agenda het best werkt.  Dit is echter een persoonlijke keus.

#2 Zorg dat je je studiemateriaal voor elkaar hebt

Als je van je studie een succes wilt maken is het belangrijk dat je studiemateriaal op orde is. Zorg ervoor dat je voor aanvang van de studie de juiste boeken en schriften in huis hebt. Steeds meer studenten kiezen ervoor om met een iPad te werken. Daardoor hoef je gelukkig al die zware boeken en schriften niet meer te slepen. Een iPad is handig want hij is compact en licht, dus je neemt hem eenvoudig mee in je tas.

Je kunt er al je studieboeken opzetten en haal je de juiste iPad in huis, dan kun je zelfs handgeschreven aantekeningen maken en een toetsenbord gebruiken. Met een iPad heb je dus altijd al je boeken, samenvattingen en aantekeningen op één plek. Een iPad wordt overigens steeds betaalbaarder. Kies je voor een refurbished iPad, dan kun je eenvoudig geld besparen. De recente refurbished iPad 2019 is zelfs al vanaf € 339,- te verkrijgen. Hierop kun je nét zo veelzijdig werken als op een laptop, dus erg handig voor de studie!

#3 Investeer in je relaties

Het investeren in relaties met je medestudenten is van belang om je studie te overleven.  medestudenten kunnen ervoor zorgen dat jij het naar je zin hebt op je studie. Tevens kunnen ze ervoor zorgen dat de resultaten op de studie goed zijn. Als je goede relaties hebt met je medestudenten kun je bijvoorbeeld samenvattingen of aantekeningen (zonder betaling) delen.

Relaties met docenten zijn minstens zo belangrijk. Door een goede relatie op te bouwen met je docent is die vaak eerder bereid om je te helpen. Tevens kan die iets betekenen in jouw zoektocht naar bijvoorbeeld een stageplaats of zelfs baan.

#4 Studentenreisproduct activeren

Ben jij een nieuwe student? Dan is het belangrijk dat je je studentenreisproduct activeert (als je hier recht op hebt). Hierdoor kun je gratis reizen met het openbaar vervoer en dat zal je een hoop kosten besparen. Je kunt er voor kiezen om een week- of een weekendabonnement te gebruiken.

Denk goed na over de keuze tussen een week- of weekendabonnement. Woon je in een studentenstad en wil je in het weekend graag naar huis? Dan is een weekendabonnement waarschijnlijk handiger voor jou. Moet je echter (dagelijks) met het openbaar vervoer naar je school toe reizen, dan is een weekabonnement waarschijnlijk handiger. In deze handige blog lees je wanneer jouw reisproduct geldig is op speciale dagen.

#5 Maak tijd om te sporten

We hadden het al even over plannen, en het is belangrijk om aan sport te doen. Studenten die net op kamers gaan komen geregeld een aantal kilo aan. Het eetpatroon verandert, en ook is er minder tijd om te sporten. Echter, juist sporten zorgt ervoor dat jij fysiek en mentaal in staat bent om je studiejaar succesvol af te ronden.

Er zijn diverse sporten die je kan uitoefenen. Je kunt natuurlijk voor een groepssport zoals voetbal, volleybal of hockey gaan. Maar ook zijn er veel studenten die graag aan fitness doen of die wekelijks hardlopen.

Hoe overleef jij je studiejaar?

Wij zijn ontzettend benieuwd: wat zijn jouw tips om het studiejaar te overleven? Zijn er dingen die wij in ons artikel gemist hebben maar die volgens jou wel belangrijk zijn? Laat het ons weten in de reacties!

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij.

Lees ook: 5 slimme lifehacks om te koken in de keuken!

Plaats een reactie

Sitemap