Hoe moet je je website verkopen?

Stel je voor: jij als student hebt een interessante website bedacht en je merkt dat je de afgelopen tijd behoorlijk wat bezoekers naar die website hebt weten te trekken. Plotseling krijg je de droombaan van je leven aangeboden en kom je tot de conclusie dat je eigenlijk geen tijd meer hebt voor je website. Je hebt twee opties: je laat de website op het internet staan en ziet later wel of je het nog een keer gaat gebruiken. De tweede optie is je website verkopen.

Op internet zijn er verschillende websites waar jij jouw website te koop kan aanbieden. Het leuke is: je kan er nog goed geld aan verdienen ook!

Hoe moet je je website verkopen?

Wanneer je een leuk concept voor een website hebt gevonden en je lekker op weg bent, kan het aantrekkelijk zijn voor organisaties om jouw website te kopen. Stel dat je bijvoorbeeld een succesvolle website hebt waar je blogt over verschillende telefoonabonnementen, dan zijn er ongetwijfeld providers die graag een graantje van jouw succes willen meepikken! Immers, met veel traffic op je website kan je best een leuk zakcentje verdienen! Een website waar jij jouw website aan kan bieden is www.flippo.com. Flippo is een website waar mensen hun website kunnen aanbieden tegen een zelf gekozen bedrag. Vind je dat jouw website (al is het maar in potentie) € 5000,- waard is? Dan kan je proberen je website te slijten voor dit bedrag. Bedenk echter wel dat bedrijven graag wel rendement willen zien. Als je kan aantonen dat je ook zo nu en dan iets verdiend met jouw website, dan is dit voor bedrijven interessant.

Betreed een niche markt

Bedenk je ook dat een website in een niche markt (een markt waar geen of enkele aanbieders actief zijn) een stuk aantrekkelijker is dan een website waar er al honderden van zijn. Al met al is flippo een leuke site om erachter te komen of jouw site interessant is voor organisaties! Je website verkopen is zo’n slecht idee nog niet!

Lees ook: geld verdienen door je eigen webshop te starten

Plaats een reactie

Sitemap