Hoe kun je een opkomende verkoudheid onderdrukken?

Het herfstseizoen staat weer voor de deur. Het seizoen waar veel studenten ziek, zwak en misselijk worden. Niets is zo vervelend als een niezende mede-student naast je hebben tijdens een tentamen. Gelukkig hebben wij vijf bruikbare tips voor je op een rij gezet, zonder dat je naar medische pilletjes hoeft te grijpen.

Opkomende verkoudheid onderdrukken?

Gemiddeld krijgt een volwassen mens drie keer per jaar een verkoudheid die minimaal 9 dagen duurt. In de maanden oktober en november is dit percentage mensen dat met een verkoudheid kamt het hoogst. Gelukkig hoef je je met de onderstaande tips niet over te geven aan een verkoudheid.

Neem rust

We beginnen meteen maar met een gegeven dat maar weinig studenten zullen aannemen namelijk rust nemen. Doordeweeks heb je natuurlijk gewoon college, in de avonduren heb je allerlei vergaderingen van commissies waar je in zit en vervolgens haak je aan bij een borrel van de studievereniging. Als je een opkomende verkoudheid wilt voorkomen moet je dingen gaan skippen om rust te nemen.

Oma weet raad

Het boek of de website ‘Oma weet raad‘ ken je vast wel. Dit boek geeft allerlei praktische tips zonder medische middeltjes. Een tip die erg goed werkt bij verkoudheid is twee halve uien naast je bed zetten. Als je de volgende dag wakker wordt ruikt je hele kamer naar frikandel speciaal maar is je neus wel snotvrij. Het werkt eenvoudig: het gas in een ui genaamd synpropaanthial-S-oxide lost opgehoopte vocht in je voorhoofdholten gemakkelijk op.

Kruidenthee

Warme thee met gember, citroen honing schijnt wonderen te doen voor je verkoudheid. De ingrediënten in deze thee hebben alle drie een andere werking. Zo is gember ontstekingremmend, citroen geeft je een vitamine C boost en honing verzacht de zere keel. Naast de werking van deze kruidenthee is drinken erg belangrijk tijdens een verkoudheid. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen en slijm van het lichaam snel afgevoerd worden.

Lucht regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig een raam open te zetten. Een kamer waarin veel droge lucht aanwezig is, kan het ziekteproces namelijk versnellen. Door regelmatig de lucht te bevochtigen door een raam of deur op te zetten, verkom je dus sneller een verkoudheid. Daarnaast voorkom je dat je neusholte droog en pijnlijk aanvoelen.

Let op hygiëne

Als je al een beetje labiel begint te voelen, moet je extra op je hygiëne letten. Zo is het verstandig om papieren zakje te gebruiken bij het snuiten van je neus in plaats van herbruikbare. Was ook zeer regelmatig je handen met zeep. Zo voorkom je dat je virussen overbrengt via je handen. Afsluitend: ga verkouden mensen uit de weg!

Heb jij andere slimme tips om een verkoudheid tegen te gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: Slechtste dingen die je kunt eten met een kater

1 gedachte over “Hoe kun je een opkomende verkoudheid onderdrukken?”

Plaats een reactie

Sitemap