Hoe impulsaankopen je leven beïnvloeden

Je kent het wel: je staat net met een mand vol boodschappen bij de kassa en je ziet op de valreep die aanlokkelijke Snickers liggen. Je doet alsnog een greep in het vak en legt het snel op de kassaband. Veel aankopen uit het dagelijks leven worden beïnvloed door impulsen. Wij geven je enkele tips om deze verleidelijke aankopen uit de weg te gaan.

Uit onderzoek blijkt dat zelfs 84%(!) van de snoep aankopen impulsaankopen zijn! Maak voor je naar de supermarkt gaat een overzichtelijk en haalbaar boodschappenlijstje. Houd je je er vervolgens ook echt aan. Zo zorg je ervoor dat je niet 20 maar 10 euro betaalt voor je boodschappen en dat je alleen producten koopt die je echt nodig hebt.

Ga nooit met een lege maag naar de supermarkt. Je hebt dan namelijk kans op de meeste impulsaankopen. Je hebt ineens trek in alle producten die je tegenkomt.

Ga bij jezelf na welke impulsaankopen je de afgelopen tijd hebt gedaan. Had je deze producten echt nodig of kon je de verleiding op dat moment niet weerstaan? Hoeveel geld had je hiermee kunnen besparen?

Top 10 impulsaankopen

1. Zoet snoep
2. Chocolade
3. Brood en gebak
4. Kruiden
5. Zoete koek
6. Sausen
7. Chips en andere zoute snacks
8. Broodbeleg
9. Diepvries snacks
10. Blik producten

Plaats een reactie

Sitemap