Hier moet je juist NIET op besparen

Meestal zijn wij van Slimme centen voor studenten op zoek naar slimme tips om te besparen. Maar er zijn dingen waar je juist niet op moet besparen omdat ze je anders nog veel meer geld gaan kosten. Wat en welke 5 dingen dat zijn, lees je hieronder!

Sportschoenen

Heb je een goede motivatie en denk je dat je het sporten wel een tijdje vol gaat houden? Bezuinig dan zeker niet op sportschoenen. Je moet natuurlijk niet meteen naar een super de luxe speciaal zaak rennen om de allerduurste sportschoen uit te zoeken, maar koop in ieder geval geen sportschoenen van twee tientjes. Dan weet je zeker dat je na een paar maanden intensief trainen door wordt verwezen naar de fysiotherapeut. En die is zeker niet gratis (wanneer je fysiotherapie niet mee verzekerd hebt).

Lenzen

Goed zicht is belangrijk om colleges te volgen en al het vrouwelijk of mannelijk schoon in de kroeg te bewonderen. Maar om nou om de paar maanden lenzen bestellen bij een opticien is duur. Om deze reden halen veel studenten een setje lenzen bij een drogisterij zoals Etos of Kruidvat. Echter, deze lenzen zijn vaak maar in enkele sterktes verkrijgbaar en niet op maat gemaakt. Deze lenzen komen je ogen dus niet echt ten goede. Onze tip voor jullie is: ga eens naar de opticien, laat je ogen opmeten en bestel een (duur) setje lenzen. Vervolgens kijk je naar de mogelijkheden op internet (want die zijn er in de lenzen branche) en bestel daar een goedkoper setje lenzen die vergelijkbaar zijn met die van de opticien.

Boodschappen

Oké, op sommige boodschappen (lees: frisdrank, chips en andere vette rommel) kun je besparen maar op gezonde voeding zoals groente, fruit etc. moet je zeker niet besparen. Kant-en-klare maaltijden zijn makkelijk en goedkoop maar niet altijd even gezond. Heb je echt geen zin om je eigen eten te maken, kies dan bijvoorbeeld voor een (redelijke gezonde) stoommaaltijd (verkrijgbaar bij Albert Heijn) of een maaltijdsalade.

Fietsslot

Een fietsslot is niet iets waar je graag je geld aan uitgeeft. Helaas is dit in de meeste studentensteden wel noodzakelijk anders wordt je fiets binnen de kortste keren gestolen. Je kunt kiezen voor een slot van een paar euro maar wij adviseren je om er eentje van minimaal twee tientjes te kopen.. Beter dit dan dokken voor een nieuwe (tweedehands) fiets. Niet waar? ;)

Interieur

Wanneer je interieur totaal niet belangrijk vind, kun je gerust je hele inboedel bij de kringloop kopen. Maar wanneer het je wel iets boeit, kun je het maar meteen goed doen. Want het interieur van je studentenkamer moet waarschijnlijk nog wel een paar jaartjes mee. Investeer bijvoorbeeld in een iets duurdere matras zodat je geen nek- en rugklachten oploopt. Ook een goede bureaustoel (wanneer je veel tijd achter je bureau doorbrengt) is essentieel.

Waar bespaar jij niet op? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

Plaats een reactie

Sitemap