Gratis office voor studenten

Veel studenten weten dit niet of staan er niet bij stil, maar het is in Nederland sinds februari 2015 voor de meeste studenten mogelijk geworden om Microsoft Office 365 zelf gratis te downloaden. Het was voorheen al mogelijk om dit te doen, alleen was er destijds een aanvraag nodig van een je school zelf. 

Gratis office voor studenten

Voor Amerikaanse studenten was dit al eerder mogelijk, maar Microsoft kondigde sindsdien aan om dit voor andere landen ook als optie te maken. Dit gebeurd onder het zogenoemde “student advantage” programma. In totaal kan een student het programma op maximaal vijf computers installeren. De enige eisen die aan het downloaden van het Microsoft Office pakket worden gesteld zijn:

  • Je moet 13 jaar of ouder zijn
  • e moet een geldig e-mailadres hebben van jouw onderwijsinstelling
  • Je onderwijsinstelling moet een office-licentie voor alle medewerkers hebben aangeschaft via het Microsoft Volume Licensing Program.

In het Microsoft pakket zit niet alleen Word inbegrepen maar ook de programma’s zoals Excel, Powerpoint en Onenote. Voor diegene die nog niet bekend zijn met de laatstgenoemde; het programma kan gezien worden als een soort van online notitieblok. Het is de digitale versie van het programma kladblok waar je handige informatie kunt opslaan. Meer info over OneNote vind je hier.

Maak dus niet de fout om als student Office te kopen. Dit kost je al snel een paar tientjes. Ook het downloaden van illegale versies is geen slimme optie in verband met virsussen etc. Wees dus een slimme student en download Office op de officiële  Microsoft pagina voor studenten. Sinds 22 September 2015 is het mogelijk geworden om de laatste versie van Microsoft Office te downloaden(2016).

Veel studenten zijn zich niet bewust van de vele verborgen opties van Microsoft-Word. Indien je jouw Office skills wat wilt opschroeven zou je eens kunnen kijken naar de Microsoft Office trainingen van MasterIT. Deze opleider biedt ook verschillende IT-opleidingen en trainingen aan. Deze opleidingen kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor je carrière en je CV!

Lees ook: Checklist voor verhuizen als student

Plaats een reactie

Sitemap