Handig en snel eten vanuit de airfryer

De airfryer is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en dat is natuurlijk niet zonder reden. Als student is het zeker het overwegen waard om deze aan te schaffen. Maar wat zijn nou de voordelen van zo’n airfryer? Wij sommen ze hieronder voor je op, zodat je hier een beter beeld van krijgt en kunt bepalen of het ook iets voor jou is.

Het is gezonder

Een van de grootste voordelen van een airfryer is dat het gezonder is dan wanneer je een normale frituurpan gebruikt. Dit heeft te maken met het feit dat je met een airfryer geen gebruik hoeft te maken van frituurvet, waardoor het gelijk wat gezonder is. Hoewel je misschien denkt aan een hoge prijs bij een airfryer, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Er zijn vast genoeg apparaten te vinden die passen binnen jouw studentenbudget. Als je hiernaar op zoek bent, kijk dan vooral naar de beste goedkope airfryer.

Het is veelzijdig

Wat ook een voordeel is van het gebruiken van een airfryer, is dat het veelzijdig is. Waar je met een frituurpan alleen friet en snacks kunt frituren, kan een airfryer gebruikt worden voor meerdere dingen. Naast friet en snacks kun je het namelijk ook gebruiken om vlees of vis te bereiden, broodjes of cakes te bakken of om groenten te bereiden. Je kunt hiermee dus een stuk meer dan met een frituurpan, waardoor je het waarschijnlijk ook veel vaker zal gebruiken.

Snel verwarmen

Snel verwarmen

Waarom je ook voor een airfryer zou moeten kiezen, is omdat het in staat is om heel snel op te warmen. Dit gaan dan ook vele malen sneller dan bij een frituurpan, waardoor je binnen no time eten in de airfryer kunt doen. Wel is het zo dat het bakken van friet of snacks iets langer duurt dan bij een frituurpan. Valt de hetelucht friteuse niet binnen je studentenbudget? Dan zou je kunnen denken aan een dubbele frituurpan als alternatief.

Het is veiliger

Een andere fijne bijkomstigheid is het feit dat frituren met deze hetelucht friteuse veiliger is dan met een frituurpan. Dit komt omdat er bij een airfryer maar weinig vet gebruikt wordt, in tegenstelling tot in een frituurpan. Het is hierdoor een stuk veiliger, want heet vet of hete olie morsen kan vervelende situaties opleveren.

Makkelijk schoon te maken

Eten vanuit de airfryer heeft ook als voordeel dat dit apparaat makkelijker is schoon te maken dan een frituurpan. Waar het schoonmaken van een frituurpan best een flinke klus kan zijn, duurt het bij de airfryer helemaal niet lang. Dit is fijn, want op deze manier is het binnen no time weer schoon en kun je het weer optimaal gebruiken.

Kortom: een airfryer heeft meerdere voordelen. Als student zou je dit zeker kunnen overwegen. Je kunt er veel profijt van hebben en de kans is dan ook groot dat je het vaak zal gebruiken voor airfryer snacks, friet, groenten, vlees of broodjes!

Plaats een reactie

Sitemap