Gratis overnachten door middel van Couchsurfing

Een overnachting in een hotel, hostel of B&B is dat best prijzig. Met couchsurfing is een dure overnachting verleden tijd! Je slaapt bij mensen thuis, ontmoet nieuwe mensen en ontdekt nieuwe plekken. En dit allemaal gratis! Wanneer je voor een nachtje in een andere stad moet zijn of er zomaar een nachtje tussen uit wilt kan couchsurfing de ideale oplossing zijn! 

Wat is couchsurfing

Couchsurfing is een online platform waar je mensen kunt zoeken om te logeren. De website heeft op dit moment meer dan 100.000 leden over de hele wereld. Wanneer je een profiel aanmaakt op de website kun je aangeven of je wilt hosten of een slaapplek wilt aanbieden. Er zijn genoeg mensen die alleen hosten of alleen aanbieden. Het is niet verplicht om een kamer beschikbaar te stellen wanneer je er zelf eentje host. Veel hosters hebben daar simpelweg geen plek voor. Couchsurfing is geheel kosteloos en gebaseerd op de gastvrijheid van mensen in een land of stad.

Couchsurfing is ideaal voor avontuurlijke studenten die goedkoop willen overnachten. Het is elke keer weer een verrassing waar je terecht komt, op een bank, op een matje op de grond of in een bed. Het is mogelijk om met z’n tweeën of drieën bij iemand een kamer te hosten. Vaak zijn deze kamers wel lastiger te vinden dan wanneer je alleen overnacht.

Veiligheid van couchsurfing

Velen zullen zich afvragen of het wel helemaal safe is om bij iemand te overnachten die je niet kent. De website van couchsurfing probeert er alles aan te doen om de veiligheid te garanderen. Dit doen ze op verschillende manieren:

  • Referenties: na een ontmoeting tussen beide partijen kunnen zowel de eigenaar van de kamer als de gast een referentie achterlaten over het verblijf. Door referenties te lezen kun je al inschatten of iemand te vertrouwen is of niet.
  • Vouching: Elk lid kan via een vouch instaan voor de betrouwbaarheid van de andere persoon. Leden worden aangemoedigd om alleen voor iemand te vouchen als ze de persoon echt goed kennen. Dit zegt dus wel iets over de betrouwbaarheid van iemand.

Helaas kan de website de veiligheid nooit helemaal garanderen.

Naast de slaapplekken die de website telt, organiseren couchsurfing ook regelmatig evenementen waar iedereen naar toe kan gaan. Op deze manier leer je veel nieuwe mensen kennen bij jou uit de buurt. Je kunt ook lid worden van een bepaalde groep zoals studenten, muzikanten, vrouwen, mannen etc. In deze groep kun je vragen stellen en informatie posten over een verblijf.

Bron: couchsurfing.com

Plaats een reactie

Sitemap