15x (bijna) gratis activiteiten voor studenten in jouw stad!

Niets is fijner dan na een drukke tentamenperiode lekker ontspannen. Maar hoe doe je dit als je weinig te besteden hebt? Wij zetten de beste (bijna) gratis activiteiten in jouw studentenstad op een rij!

Gratis activiteiten in Utrecht

  • Breng een bezoek aan het Utrechts Archief. Hier ontdek je helemaal gratis de geschiedenis van de stad.

 

  • Iedere vrijdagmiddag om 12.30 wordt er in Tivoli een gratis concert gegeven. Het concert wordt gegeven door aanstormend talent van het conservatorium Utrecht. Hier vind je de komende agenda.

 

  • Toe aan een beetje avontuur maar wil je toch genieten? Dit kan bij gevangenis Wolfenplein. Deze gevangenis kun je onder begeleiding bezoeken voor slechts € 4 euro per persoon en heeft op de luchtplaats een heus stadsstrand (Copacabajes). Voetjes in het zand en genieten maar!

 

 • Als het mooi weer is, kun je (gratis) genieten aan het water bij de Maarseveense Plassen. Dit kan overigens ook bij Soia in de wijk Oog in Al.

Gratis activiteiten in Amsterdam

In onze hoofdstad zijn er voor studenten gelukkig ook heel veel gratis activiteiten! Ook zonder al te veel geld kun je je prima vermaken.

  • Bezoek Artis, een van de mooiste dierentuinen van Nederland, voor een studententarief van € 4,50. Dit geldt onder andere voor studenten die studeren aan de HvA, UvA of VU, AHK en het ROC. Let op: het tarief geldt niet in de schoolvakanties en tijdens feestdagen.gratis uitjes

 

 • Struin over de markten zoals de Dappermarkt, Noordermarkt of de bekende Albert Cuyp markt. Er is altijd wat te doen en de sfeer is goed.
 • Bezoek het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Vanaf het centraal station neem je gratis de pont naar de oude scheepswerven.
   • Chillen op de werf kan het beste op het stadsstrand aan het IJ.

   

   • Twee keer per maand kunnen alle modefans hun hart ophalen in de IJ-hallen. Daar vind je een van de grootste vlooienmarkten van Nederland. Het is ook mogelijk om aan de andere kant van een kraam te staan en zelf kleding te verkopen. Dit kan voor een redelijk bedrag van € 31,- per dag.

   

  • Geniet van prachtige streetart op het NDSM-werf. Door de kleurrijke kunst op de oude scheepswerven, containers en gebouwen ervaar je tegelijkertijd een kleurrijke en rauwe sfeer.gratis uitjes

   Leiden

    • Als je in Leiden op zoek bent naar een cultureel uitje, kun je gratis de Burcht van Leiden bezoeken. Omdat het gebouw zich binnen in het centrum bevindt, kun je bovenop de burcht genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Al die trappen zijn ook nog eens goed voor je conditie!

    

   • Als je dan toch cultureel bezig bent, kun je na het beklimmen van de burcht zo goed doorlopen naar de bekende Morspoort en de Koornburg. Beide zijn de moeite waard om te bekijken als je Leiden bezoekt.

    

   Nijmegen

    • Heb je interesse in het menselijk lichaam? In het Anatomisch Museum Nijmegen ervaar je een ontdekkingsreis door het gehele lichaam. Het is onderdeel van het Medisch Centrum van de Radboud Universiteit. De toegang is voor iedereen gratis.

    

    • De Waagh is een van de bekendste historische gebouwen van Nijmegen. Een bijzondere plek om een kop koffie te drinken, lekker te lunchen of uit eten te gaan Het historische gebouw is gebouwd in 1612, wat het al een hele beleving opzich is. Helaas geen gratis activiteit maar wel de moeite waard. En hé, je moet ook af en toe eten en drinken toch?gratis uitjes

    

   • Het bekendste park van Nijmegen is het Kronenburg Park. Dit park is bij het grote publiek wellicht bekend van het liedje van Frank Boeijen Groep. Wij kennen het park vooral als een relaxte plek waar je de drukte van de stad even kunt laten voor wat het is. Door de historische Kruittoren, de hoogteverschillen en de overblijfselen van de stadsmuur is het park een echte aanrader.

    

   Groningen

    • In Groningen vind je de bekende Martinitoren. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maar als je geen zin hebt om te betalen kun je ook de Universiteitsbibliotheek bezoeken. Vanaf dit gebouw heb minstens zo’n mooi uitzicht over de stad maar dan gratis.gratis uitjes

    

    • Als je op zoek bent naar een culturele activiteit, ben je bij Forum aan het goede adres. Deze evenementenlocatie heeft maar liefst 10 verdiepingen en staat midden in de stad. Op de website van Forum vind je veel verschillende voorstellingen, films, expo’s en lezingen. Veel van deze evenementen zijn gratis te bezoeken.

    

   • De Reitdiephaven is volgens de bestesocialmedia.nl de meest geposte plek van Groningen. De kleurrijke huisjes rondom de haven maken het een bijzondere plek die je wel op de foto wilt zetten!gratis uitjes

    

   Algemene tips die je in iedere stad gratis kunt doen: 

   Volg een stadstour in een voor jou onbekende stad. Veel steden bieden gratis wandel- of fietsroutes aan door de stad. In de meeste gevallen is dit zonder begeleiding maar soms ook met. Je leert in korte tijd veel over een stad en je komt waarschijnlijk op plekken die je anders voorbij was gelopen. Zoek in de zoekmachine op gratis wandelroute in “jouw studentenstad”. Je vind altijd wel iets wat je zal helpen om de stad te ontdekken.

   Lees ook: 5x handige apps voor studenten

Plaats een reactie

Sitemap