Goedkope vakantie? Kwestie van timing

Stel: je wilt lekker goedkoop op vakantie. Bijvoorbeeld een stedentrip naar Barcelona in het voorjaar van 2017. Maar je wilt wel zeker weten dat je je favoriete stedentrip niet misloopt? Regel je goedkope vakantie dan in 3 stappen.

1. Vroeg zoeken & boeken van hotels

Allereerst ga je direct aan de slag met je stedentrip. Als je vroeg in het vakantieseizoen boekt heb je het grote voordeel van beschikbaarheid en kun je ook nog eens profiteren van vroegboekkortingen. Websites als vroegboekkortingwijzer.nl houden dit soort vroegboek acties voor je in de gaten. Misschien vind je hier een superdeal en ben je meteen klaar.

Niet helemaal tevreden over de prijzen zo ver van te voren? Breek je zoektocht dan op in de accommodatie en de vlucht. Als je 6 tot 9 maanden van te voren op zoek gaat naar losse hotelkamers, dan kun je vaak nog zeer goede deals vinden. En bijna 100% kans dat jouw favoriete hotel ook nog beschikbaar is.

Bij je hotel heb je dan vaak nog 2 opties: ofwel je gaat voor de allerbeste prijs, maar je krijgt niets terug bij een eventuele annulering. Of je betaalt juist iets meer, zodat je nog enkele weken (of zelfs dagen) voor vertrek nog kunt annuleren. Over dit laatste straks meer, maar je hotel kun je alvast vastleggen.

2. Vluchten boeken en je hotel checken

Europese vliegtickets boek je beter niet te ver van te voren of te laat. Uit onderzoek blijkt dat je voor veel Europese steden het beste je ticket 10 tot 20 weken voor vertrek boekt voor de laagste prijs. Je kunt dus rustig in je agenda zetten wanneer je op jacht moet naar vliegtickets en je kunt speciale aanbiedingen van prijsvechters in de gaten houden. Google Flight Search is ook een handig startpunt. Niet altijd 100% kloppend qua prijzen, maar zeker goed voor een eerste scan.

Met een schuin oog blijf je ook naar je hotelprijs kijken. Is hij ineens verder gedaald? Of bij een andere aanbieder goedkoper te krijgen? Of misschien had je nog een paar alternatieve hotels bedacht die een paar maanden geleden te duur waren? Het zou zomaar kunnen dat deze ineens in de aanbieding zijn. In deze gevallen kun je mooi gebruik maken van je annuleringsoptie en alsnog van hotel switchen.

3. Last minute switch

Nog steeds geen goede vlucht gevonden? Of misschien ben je nu pas zeker van je agenda? Laat vakantie aanbiedingen sites zoals vakantiedealz.nl dan het werk voor je doen! Dit soort sites is elke dag op zoek naar zeer scherp geprijsde hotels, vliegtickets en complete vakanties. Het loont trouwens wel om ze te volgen op Social Media, want de echt scherpe deals kunnen zomaar binnen een paar uur weer verdwenen (lees: volgeboekt) zijn…

Hier kun je dus last minute nog proberen om het absolute onderste uit de kan te halen wat betref je hotelprijs. Weer kun je hier handig gebruikmaken van een annuleringsoptie en je droomhotel last minute vastleggen. En als je nog geen vliegtickets had gevonden, dan annuleer je nu gewoon je hotel en pak je een lekkere pakketreis aanbieding inclusief vliegtickets. Zo heb je maximale zekerheid voor de beste prijs!

Plaats een reactie

Sitemap