Goedkope cocktails voor studenten

Naast de vele biertjes, baco’s en een paardenkut (Afelkorn + Spa rood) is ook wel eens leuk om je dorst te lessen met een verfrissende cocktail. Maar helaas zijn deze vaak erg duur! Gemiddeld 7 á 8 euro voor dit topische drankje is veel te veel voor een arme student.  Tess Postmus brengt hier veranderd in, en vertelt haar ideale studenten cocktails voor een paar euro aan Munchies

Cocktails bestaat altijd uit minimaal drie ingrediënten. Een paardenkut (ook wel PK), straaljager (jenever + Fanta) of Bacardi cola mag je daarom geen cocktails noemen. De drie ingrediënten zijn meestal ook de reden waarom de cocktails zo duur zijn. Maar met de onderstaande goedkope cocktails hoeft het niet duurder te zijn dan een 1 á 2 euro!

Goedkope cocktails

Cocktail Collins

60 ml jenever
30 ml citroensap
15 ml suikersiroop
60 ml sodawater (Spa Rood)

Make it: Schenk de ingrediënten (m.u.v sodawater) in een shaker. Voeg tot de rand ijsblokjes toe en shake it baby! Giet de inhoud in een longdrinkglas en voeg sodawater toe. Maak het af met een citroentje. Prijs voor één glas €1,44.

munchi-negroni-tess-posthumus

Cocktail Negroni

30 ml gin
30 ml Campari
30 ml rode vermout

Make it: Zorg dat je de juiste hoeveelheden gebruikt om de cocktail niet te laten mislukken. Gebruik bijvoorbeeld een shot glaasje voor de afmeting Vul een glas met ijsblokjes en schenk alle ingrediënten erbij. Vervolgens roer je alles goed door elkaar tot dat aan de buitenkant van het glas ijs begint te vormen. Prijs voor één glas €2,15.

moscow-mule-tess-posthumus

Cocktail Moscow Mule

45 ml wodka
½ limoen
2 scheuten Angostura bitters
120 ml ginger beer

Make it:  Vul een glas met ijsblokjes en voeg de wodka toe. Knijp vervolgens een halve limoen uit boven het glas en bewaar deze. Voeg twee scheutjes Angostura bitters toe en als laatste ginger beer. Even alles goed door elkaar roeren en maak het af met de halve limoen. Prijs voor één glas €1,98.

munchies-daiqiri-tess-posthumus

Het is belangrijk om een cocktail goed te shaken. Het ijs en de vloeistof bewegen dan namelijk langs elkaar heen waardoor de drank en textuur verandert. Op deze manier shake je de alcohol als ware tot leven.

Bron: Munchies
Afbeeldingen: Munchies

Plaats een reactie

Sitemap